SueZ napisał(a):Może ktoś inny zna odpowiedz na mój problem ?
SueZ napisał(a):Defragmentacji nie robiłem od początku (czyli od kiedy mam kompa)
SueZ napisał(a):Bad sectorów brak przynajmniej podczas tych testów co się uruchamiają podczas restartu systemu
SueZ napisał(a):Nowy soft - co chwilę coś ściągam, coś instaluje, coś wyrzucam jak każdy chyba
ChkdskTworzy i wyświetla raport o stanie dysku. Polecenie chkdsk wyświetla również listę błędów na dysku i poprawia je.
Polecenie chkdsk z wymienionymi poniżej parametrami jest dostępne tylko w przypadku, gdy używana jest Konsola odzyskiwania. Polecenie chkdsk z innymi parametrami jest dostępne z wiersza polecenia.
chkdsk [dysk:] [/p] [/r]
Parametry
brak
Polecenie chkdsk użyte bez parametrów wyświetla stan dysku znajdującego się w bieżącej stacji.
dysk:
Określa dysk, który ma zostać sprawdzony przy użyciu polecenia chkdsk.
/p
Dokładnie sprawdza dysk nawet wtedy, gdy nie jest on oznaczony do sprawdzania przez polecenie chkdsk. Parametr ten nie wprowadza na dysku żadnych zmian.
/r
Lokalizuje uszkodzone sektory i odzyskuje informacje możliwe do odczytania. Stosuje parametr /p.
Aby wykonać konwersję woluminu do systemu plików NTFS z wiersza polecenia
Otwórz okno Wiersz polecenia.
W wierszu polecenia wpisz polecenie
convert litera_dysku: /fs:ntfs
Na przykład wpisanie polecenia convert D: /fs:ntfs spowodowałoby sformatowanie dysku D: w formacie ntfs.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości