Dzisiaj spalił mi się zasilacz w stacjonarnym komputerze i szukam odpowiedniego zasilacza do niego. Do tej pory miałem zasilacz Codegen 350W 200X ATX 2.03(P4). Czytając temat dotyczący czarnej listy zasilaczy, na której to znajduje się w/w zasilacz szukam zasilacza, który będzie jednak z tej pozytywnej listy, czyli "zielonej"

Niestety dokładnej specyfikacji nie mogę podać z CPU-Z itp., ponieważ komputer nie działa i nie mam jak tego uczynić, ale postaram się przedstawić co w nim mam. Komputer, o którym mówię jest to komputer starszej generacji z przed ładnych kilku lat, modernizowany jedynie przez dodanie RAM-u i dysku twardego.
Procesor: AMD Sempron 2400
Karta graficzna: ATI Radeon 9200
Płyta główna: ASRock
Dysk twardy: WD 80GB + Seagate 160GB
Napęd: nagrywarka DVD - LG
RAM: 1GB + 256MB
Jeśli będzie potrzeba to postaram się spisać dokładniejsze dane odnośnie modeli, ale komputer jest dość stary, bo bodajże z 2004 roku. Chcę jednak do niego kupić jakiś dobry zasilacz i jednocześnie niedrogi.
Przepatrzyłem trochę fora, allegro i znalazłem takie opcje:
Chieftec GPS-350EB-101 [350W]
Chieftec HPC-360-202 [360W]
Fortron FSP 350-60MDN [350W]
Co sądzicie o tych zasilaczach? Będą one w ogóle odpowiadać oraz pasować porównując do tego Codegen'a, którego miałem? Generalnie to potrzebuję 4-ech MOLEX-ów i jednego FDD do napędu dyskietek, chociaż bez tego przeżyję. Chciałbym kupić zasilacz używany w niskich kosztach jak na taki sprzęt.
Przepraszam jeśli temat jest niepełny w treści, postaram się go poprawić jeśli zajdzie taka potrzeba.
Proszę o pomoc, bo zależy mi na tym by jak najszybciej kupić ten sprzęt i przywrócić komputer do pracy.
Pozdrawiam!