Witam, mam pytanko, a mianowicie chcę kupić Procesor AMD Phenom II x4 955 Black Edition, Płytę Główną MSI 870A-G54, ram Kingston DDR3 2x 2GB 1333MHz CL9, Karte Graficzną Radeon 6850 MSI 1GB, Napęd już mam LG SuperMulti DVD+/-RW GH22NS50 bulk black, Dysk twardy mam od 2 lat Maxtora 320 Gb na sata 2 i nie mam z nim żadnych problemów więc go zostawiam, no i nie wiem jaki do tego zasilacz jest potrzebny, no i oczywiście taki żeby mi połowy komputera nie spalił.

Mam Chiefteca CTG-400-80P 400W i wiem że nie uciągnie nowego sprzętu. Chciałem kupić obudowę z zasilaczem w zestawie TakeMe 500W, ale wujek Google powiedział mi że te zasilacze No-Name to jest po prostu Porażka przez duże "P" i nie mam ochoty później sie denerwować jak mi zacznie dymic coś z obudowy, jakby jeszcze było ryzyko że tylko zasilacz siądzie to pół biedy ale jak mam ryzykować kartą graficzną, płytą główną i Bóg wie jeden czym jeszcze to ja podziękuje. Niestety wujek Google nie powiedział mi nic więcej nigdzie nie mogłem znaleźć jaki zasilacz mam dobrać. Dlatego zwracam się jeszcze z prośbą do was, żebyście pomogli mi coś dobrać bo jestem w kropce i nie wiem co zrobić z tym fantem, wole dołożyć do tego zasilacza niż później jechać po nowe części do sklepu bo szanowny Pan "TakeMe 500W" puścił mi z dymem połowę sprzętu.

Dodam także iż na zasilacz mam 200 zł bo cienko z kasą, w końcu kryzys mamy

Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
ASUS M4A88T/USB3 | AMD Phenom II x4 955 BE 3.2GHz | Kingston 4 Gb 1333MHz | MSI Radeon HD 6850 1GB DDR5 256bit Cyclone Power Edition | Maxtor 320 GB | Chieftec (CTG-500-80P) 500W | LG SuperMulti DVD+/-RW GH22NS50 bulk black | SilentiumPC Brutus | Windows 7 Ultimate x64