Wojtasgls napisał(a):1. co to za laptop
2. wlaczaszw biosie aby bootowało z plyty?
Przy starcie komputera zobaczysz napis, który podpowie Ci jak to zrobić. Zazwyczaj odbywa się to za pomocą przycisku DELETE lub F2, które dusisz z pasją, aż do uzyskania pożądanego efektu (niebieski lub siwy ekran BIOS-u).
Świetnie jesteś w Biosie, teraz poszukaj opcji, BOOT SEQUENCE lub BOOT, a może ADVANCED BIOS FEATURES (jak już wspominaliśmy wcześniej, zależy to od rodzaju BIOS-u, jaki posiada Twój komputer).
Masz?
Doskonale, teraz z pewnością widzisz opcję wyboru kolejności napędów, ustaw FIRST BOOT DEVICE na CD/DVD, a jako SECOND BOOT DEVICE możesz ustawić dysk twardy, nie ma to jednak dużego znaczenia w tym momencie. Po instalacji Xp, wrócisz ponownie do Biosu i jak FIRST BOOT DEVICE ustawisz dysk twardy. Po co? Ponieważ Windows będzie szybciej startował, wiedząc że system jest zainstalowany na dysku
kristof200 napisał(a):zrobilem to co napisal magik tzn zaciolem sie w biosie w boot sequence mam
1 Diskett drive
2 Internal HDD
3 USB Storage device
4 CD/dvd/cd-rw drive onboard nic
Ktore wybrac ?
Maksior napisał(a):MSI PR600
Since the default bios was designed for Vista, please be sure to flash the latest 3.xx bios before installing XP.
Maksior napisał(a):Magik to co mam zrobic wytlumacz mi prosze, moge tez sformatowac wszystkie dyski i wgrac XP >? bo to jest nowy laptop wiec nic na nim nie ma na czym polega ten flash biosu?
kristof200 napisał(a):Czyli? jakos jasniej moze ?Duzo zabawy z tym bedzie ?
kristof200 napisał(a):Ehm czyli jak sora ale ja nigdy tego nierobilem.
kristof200 napisał(a):a przy okazji mam zostawic partycje Mediadirect ??
kristof200 napisał(a):ej
kristof200 napisał(a):sora.A da sie zmienic po instalce windowsa miejsce na dysku (GB )??
Dodano 11.10.2008 19:51:30:
i jak ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 17 gości