Abit KV8-Pro - 329 zł
WD Caviar SE 160 GB WD1600JB 8MB cache - 351 zł
GeForce 6600 Gigabyte GV-N66128DP 128MB (128-bit) TV/DVI BOX (AGP) - 579 zł
RAM(Elixir) 2x256 MB -250 zł
Otóż w koncu się zebrałem i na Boże Ciało kupuje komputerek

A powiedz mi co masz zamiar na tym PC robić ... ?
p.s dlaczego nie dostalem +
p.s 2 sory za p.s
n1bo napisał(a):Lol... Polecasz ludziom kupować celerona![]()
![]()
Przecież to najgorszy syf jaki zrostał zrobiony... Poco marnowac kase na takie coś ? Już lepiej wziąść Athlona a najlepiej pentiawke.
Dr@GuN napisał(a):n1bo napisał(a):Lol... Polecasz ludziom kupować celerona![]()
![]()
Przecież to najgorszy syf jaki zrostał zrobiony... Poco marnowac kase na takie coś ? Już lepiej wziąść Athlona a najlepiej pentiawke.
jak śmiesz obrażać Celerona !! ja mam celka 2.7 ghz i ciągnie że aż miło !! (tak nawiasem to dzięki temu że mam 768mb ram) wiem jak to jest z pentiakami , bo sam nie raz na nich pracowałem , mam wujka sąsiada ktury ma pIV 2.6 ghz i 512mb ram i na testach poszedł gorzej od mojego
, a atlony ..... co 1godzina zwiecha !! ja nie wytrzymał bym w ten sposub !! wprawdzie narazie bawie sie na moim starym kompie ktury ma pentiaka III , ale i tak nie zmienię zdania .
Celerony rulez![]()
ps. ja bym z grafy polecił ati radeon 9600pro z 256mb ram śmiga mi nawet hl2 na ful detalach
Dr@GuN napisał(a):pkt 1 jestem dyslektykiem (komisja nie miała wątpliwości a to o czymś świadczy , a i tak robie mało błędów)
Dr@GuN napisał(a):pkt 2 nie wiem w czym atlony są lepsze
a) filmy , nie wiem jak jest na atlonach ale na celeronie nie było przerw i około 70fps czyta mi z płyty
b)gry ... tu może być remis , choć ja na moim nie miałem problemu , za to na atlonie u kolegi na bardzo zbliżonych parametrach były trzy zwiechy i kilka zacięć na tej samej grze !!
Dr@GuN napisał(a):c) cena , tu atlon nie ma raczej szans ....
Dr@GuN napisał(a):d)net ,programy , itp tu raczej celeron bo nie wiadomo w którym momencie może być zwiecha i można dużo stracić
Dr@GuN napisał(a):podsumowując monitest celeron wypadł lepiej z wynikiem 4 pkt a atlon z wynikiem 2 punktów ... jak chcesz to zostań na atlonie , ale pamiętaj co zaoszczędziś na celeronie możesz wydać na inną część ...
Dr@GuN napisał(a):hmm
pkt 1 jestem dyslektykiem (komisja nie miała wątpliwości a to o czymś świadczy , a i tak robie mało błędów)
pkt 2 nie wiem w czym atlony są lepsze
a) filmy , nie wiem jak jest na atlonach ale na celeronie nie było przerw i około 70fps czyta mi z płyty
b)gry ... tu może być remis , choć ja na moim nie miałem problemu , za to na atlonie u kolegi na bardzo zbliżonych parametrach były trzy zwiechy i kilka zacięć na tej samej grze !!
c) cena , tu atlon nie ma raczej szans ....
d)net ,programy , itp tu raczej celeron bo nie wiadomo w którym momencie może być zwiecha i można dużo stracić
podsumowując monitest celeron wypadł lepiej z wynikiem 4 pkt a atlon z wynikiem 2 punktów ... jak chcesz to zostań na atlonie , ale pamiętaj co zaoszczędziś na celeronie możesz wydać na inną część ...
I jeszcze jedno pytanie czy do tego prolnika 6600 dałoby sie zamontować dodatkowe chłodzenie, np. Zalmana. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16046
Ewentualnie CoolerMaster.
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17425
W obu przypadkach na stronie producenta GeForce 6600 jest opisywany jako kompatybilny. Wolę się jednak zapytać.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości