tak jak w temacie widzicie ...
Zainstalowałem normalnie Mandrive ale gdy włączam kompa nie uruchamia mi się ona

czy trzeba coś w Biosie zmienić ??
sam juz nie wiem...
czekam na odp.
Pozdrawiam.
precel napisał(a):hahaaha jak ja lubie talkie posty Rolling Eyes
precel napisał(a):ile dyslkow masz n
precel napisał(a):a tym samym gdzie windowsa masz instalowales lina Question
precel napisał(a):jakiego bootlodera wybrales lilo grub
precel napisał(a):jak sie nie uruchamia nie ma ekranu logoania czy wystepuje jakis blad Question
dzemba napisał(a):hmm tego nie kminie ale wybrałem " lilo grub "
i dałem dsc/coś tam/5
bo jak zaznczałem dysk to jakieś błędy mi wyskakiwały że nie można zainstlować pliku rozruchowego
dzemba napisał(a):hmm tego nie kminie ale wybrałem " lilo grub "
bo jak zaznczałem dysk to jakieś błędy mi wyskakiwały że nie można zainstlować pliku rozruchowego
precel napisał(a):LILO
precel napisał(a):bootowac wybieram w biosie (kolejnosc bootowania hdd)
precel napisał(a):szczegolne to pomocna jak nie ma sie do konca legalnego windowsa a tu pukka policja do drzwi rotfl
napisz dokładnie bo jakiś błąd niewiele mi mówi Idea
nevesu napisał(a):dodatkowo wyłącz ochronę antywirusową w biosie gdyż u mnie ten 'antywir' lilo wykrył jako wirusa i nie dał mi w ogóle kompa zbootować Idea
precel napisał(a):
ja mam 3 dyski jak instaluje linuxa 2 pozostale odlaczam i nie mam programu rozruchowego a ktory system ma sie bootowac wybieram w biosie (kolejnosc bootowania hdd)
Super metoda Rolling Eyes
Cóż przynosi większą przyjemność niż zamiast kożystanie z jakiegoś bootloadera można sobie utrudnić życie i przed uruchomieniem systemu innego niż poprzednio wchodzić do biosu.
Barthezz napisał(a):swap tyle co masz ramu
Barthezz napisał(a):reifeis
numerant* napisał(a):MANDRIVA na śmietnik
numerant* napisał(a):UBUNTU rządzi
numerant* napisał(a):Barthezz napisał(a):swap tyle co masz ramu
Nie ma to jak profesjonalna odpowiedź
Wielkość swapu zależy od RAMu - ogólnie rzecz biorąc dawanie więcej niż 600MB na swap to marnowanie miejsca![]()
Nie zgadzam się, na początki przygody z linuxem mandriva jest idealna, jeszcze ewentualnie suse.MANDRIVA na śmietnik
Nie jest zły ale jest na debianie więc wymaga od użytkownika większej wiedzy.UBUNTU rządzi
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości