Problem z którym próbuje się zmierzyć już kolejny raz. Do tej pory niestety nikt nie zdołał mi pomoc. ;]
To od początku. Zacina mi się i trzeszczy dźwięk podczas słuchania muzyki, pracy w programach muzyczynych, grania w różne gry.
Konfiguracja komputera:
Intel Core 2 Duo E7500 2,93 [2,13 GHz]
DDR PC800 4 GB
Radeon HD4650 1 GB DDR2/128b PCI-E
Dysk Seagate 500 GB (z bad sector)
Płyta gł. Gigabyte GA-P43-ES3g Intel Socket775
Zasilacz Fortron FSP500-60APN 500W
Win 7 64bit
Gdy słucham normalnie muzyki np. w Winampie 0 problemów, gdy np kliknę ikonę GG żeby uruchomić dźwięk mi się przytnie na 1 sekundę. Trzeszczy np. w takich sytuacjach gdy przeglądam i przełączam strony w Operze. Nie jest to cały czas tylko od czasu do czasu nie wiadomo w którym momencie.
Gdy używałem zintegrowanej karty muzycznej Realteka opisywany problem nie występował. Ponieważ zajmuje się produkcją muzyki kupiłem Sound Blastera Audigy SE. I od tego momentu się zaczął ten problem z którym sobie nie mogę poradzić. Myślałem, że to popsuta karta i ja odłączyłem. Zacząłem uzywać znowy Realteka (0 problemów).
Postnowiłem kupić jeszcze lepszą kartę muzyczną ESI Juli@ + monitory odsłuchowe zamiast głośników. I zaczęło się znowu to samo. Znowu dzwięk trzeszczy pomimo zainstalowania steroników + asio4all. Nie mogę przez to pracować w programach muzycznych, w grach trzeszczy cały czas.
Proszę o pomoc