Mam dość nietypowy problem z internetem. Mam stałe łącze, radiówka. Prędkość 1MB/s. Pliki z internetu, z różnych stron (wrzuta, rapidshare itp.) ściągają mi się z prędkością do 40kb/s

Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
Wojtaz napisał(a):może dlatego, że ściągasz z obciążonych serwerów
Piotrek_1993 napisał(a):Mam stałe łącze, radiówka.
Piotrek_1993 napisał(a):Ciągle jest napisane, że mój adres ip coś ściąga.
Beza_666 napisał(a):stawiam ze wina lezy u dostawcy.
jarski185 napisał(a):zglaszac problem z usluga
kahoona napisał(a):Możesz też przeskanować sieć - programem IP Tools Sniffer i z listą adresów MAC innych użytkowników w ręku uprzejmie poprosi dostawcę, żeby przestał walić w .... i zapewnił to, co masz na umowie - transfer 1 Mbit.
Na dzisiaj - podłączył około 30 - 60 % więcej użytkowników niż powinien, w tym kilku miłośników rapida/torrenta. To łatwo sprawdzić - wystarczy poczekać do poniedziałku rano (dzieci do szkoły) lub w czasie niedzielnej mszy (dzieci do kościoła) - transfer powinien skoczyć. To są akurat cechy charakterystyczne współdzielonego łącza z dynamicznym przydziałem DO 1 Mbit.
kahoona napisał(a):Na dzisiaj - podłączył około 30 - 60 % więcej użytkowników niż powinien, w tym kilku miłośników rapida/torrenta. To łatwo sprawdzić - wystarczy poczekać do poniedziałku rano (dzieci do szkoły) lub w czasie niedzielnej mszy (dzieci do kościoła) - transfer powinien skoczyć. To są akurat cechy charakterystyczne współdzielonego łącza z dynamicznym przydziałem DO 1 Mbit.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 18 gości