Pomóżcie mi, bo mnie skręci z nerów

Pojawił się ekran powitalny Windows XP za chwilę zgasnął błysnął niebieski ekran z jakimiś napisami i system się zrestarotwał. Poradźcie coś bo sam nie wiem co zrobić z tym.
Tomasz napisał(a):Pojawił się ekran powitalny Windows XP za chwilę zgasnął błysnął niebieski ekran z jakimiś napisami i system się zrestarotwał.
precel napisał(a):a z laski swojej podalbys nawze bledu bez tego ani rusz
Reveler napisał(a):Na początek przeskanuj dysk E: jakimś dobrym antywirem np. Avast..
Możliwe że masz tam zbyt duzo syfu by system poprawnie sie uruchomił..
Reveler napisał(a):Jak to nie pomoże to sprawdź podłaczenia taśm (choć jeśli wszystie partycje są na jednym dysku fizycznym to dużo nie daje ale kto wie..)
Reveler napisał(a):Istnieje tez możliwość że dane w pliku boot.ini dotyczące obu systemów uległy zmianie/uszkodzeniu..
Reveler napisał(a):Jak nic nie pomoże to możesz ostatecznie spróbować odzyskać dane z dysku E: przy pomocy np. Runtime GetDataBack for NTFS (lub "for FAT32" jak nie masz sysytemu plików NTFS) i skopiować odczytane dane na inną, sprawną partycję
MISTEJK napisał(a):daj logi:
http://forum.programosy.pl/hijackthis-amp-silent-runners-gtobsuga-i-umieszczanie-vt9452.html
Reveler napisał(a):a potem reinstalka systemu z partycji E:..
Ale jak zrobić samą reinstalke systemu z Partycji E bez usuwania systemu z dysku C Question Tego nie wiem się jka robbi.
Tomasz napisał(a):Precelku
Tomasz napisał(a):pojawienie się niebieskiego ekranu z komunikatem błędu jest tak szybkie [ dosłownie sekunda] że nie idzie nic zobaczyć o co biega w komunikacie. Komunikat błyska i znika a komp się restartuje. Dlatego nic nie mogę podać więcej informacji.
Można także zajrzeć do podglądu zdarzeń:
Otwieramy "Panel sterowania"> "Narzędzia administracyjne" > "Podgląd zdarzeń" > po lewej wybieramy "system", a po prawej klikamy lewym na kolumnę źródło ( spowoduje segregowanie według źródła ) i znajdujemy sp wpsy z źródłem "SaveDump" > PPM właściwości, albo 2xLPM ....
Czy powyższy komunikat dotyczy bat sektora
precel napisał(a):Czy powyższy komunikat dotyczy bat sektora
tak
Tomasz napisał(a):Jeżeli pojawił się bad sektor jak mówi Moderator Precel to czy producent przyjmie dysk na gwarancje
DeadOrAlive napisał(a):Jesli jest na gwarancji to oczywiście, że tak.
Tomasz napisał(a):czy przed oddaniem dysku do producenta skasować cały system
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości