Slyszalem ze moze byc to problem z uziemniniem. Nie wiem co sie moglo stac i na jaką część w kompie mam zwrocic uwagę? Co moglo mi sie przepalic/popsuc.
Ps. Za kazdą pomoc daje plusy
lance87 napisał(a):Myślę, że wina może leżeć po stronie karty graficznej, w końcu to ona jest odpowiedzialna za wyświetlanie obrazuJak masz możliwość, sprawdź czy na innym kompie działa dobrze
Shatalg napisał(a): to moze to byc wina zasilania...
lance87 napisał(a):Shatalg napisał(a): to moze to byc wina zasilania...
Też o tym myślałem, no ale z innym monitorem komp dobrze chodzi?
lance87 napisał(a):OK - sprawdź jaki masz zasilacz i napisz na forum.
Shatalg napisał(a):Hmmmm....Podaj nam, czy obraz z monitora nie zniknął przy akompaniamencie dymu i iskierekOgladales w ogole wnetrznosci swojej krzynki po tym incydencie? Nie zdziwilbym sie gdybys zastał jeszcze troche nadpalonego plastiku.
dArtal napisał(a):A czy pomimo tego, że monitor nic nie pokazuje komputer normalnie się uruchamia? Znaczy czy słychać muzyczkę powitalną itp.?
Bo jeżeli tak, to ja kiedys miałem coś podobnego. Pisałem nawet na forum http://forum.programosy.pl/1-vt48986.html?postdays=0&postorder=asc&start=0 i kolega abeo polecił mi żeby "hmm niewiem czy pomoze ale tezs tak miałem zawsze pomagało odłączenie ramu wpięcie z powrotm i odpalenie kompa bez zadnych napędów sam dysk a jak sie uruchomił to podpinałem wszystko i po odpaleniu ponownie chodziło wszystko" . U niego pomogło, u mnie też. Może coś w tym jest? Sprobować nie zaszkodzi.
dArtal napisał(a):Ja w swojej sprawie też kombinowałem jak tylko się dało. Nie dość że zająłem kumplowi kawał czasu, podłączają i odłączając swoje i jego podzespoły, wydziwiałem najróżniejsze rzeczy. Wkońcu dałem sobie spokoj i zrezygnowany doszedłem do wniosku nikt ani nic już nie pomoże, tylko tak na wszelki wypadek po raz ostatni u kumpla spojrze na forum a potem wracam do domu. Wyjąłem ram i pomogło, naprawdę sprobuj!
przed awarią podłączalem sprzęt pod usb i nagle komunikat "skok napięcia na gnieździe usb " czy cos takiego i wszystko co bylo pod usb przestalo dzialac-zrestartowalem komp i juz nie chcial sie uruchomic obraz.....
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości