Włączyłem ponownie komputer lecz ten po BOTOWANIU(to logo windows a pod nim kreska ładowania się) znowu wyłączył się i pojawił się ten sam niebieski ekran w którym mniej więcej pisze tak:
- Kod: Zaznacz wszystko
system windows musiał zostać wyłączone ponieważ dalsza praca mogła uszkodzić komputer.
Jeżeli problem pojawi się ponownie proszę odinstalować wszystkie programy antywirusowe itp. i zainstalwoać ponownie sterowniki.
Twardy dysk mógł zostać uszkodzony.
Poniżej jezcze pisały jakieś liczby i litery, chyba chodzi o jakieś woluminy czy coś podobnego (nie zanm się na tym).
A więc spróbowałem zainstalować od nowa windows xp. Początkowo wszystko wyglądało tak samo jak zwykle(instalowanie jakiś sterowników) ale jak doszło do tego że zapytało mnie co chce zrobić (zainstalować system windows czy włączyć odzyskiwanie systremu) to obojętnie co wcisnąłem znowu się komputer wyłączyłi ten sam niebieski ekran.
Podpiąłem inny twardy dysk a w tedy komputer działał bez zarzutu. Więc wpadłem na pomysł żeby podpiąć dwa twarde dyski.
Ten który działał dałem na MASTER a ten który nie działa dałem na SLAVE.
Jednak znowu ten sam problem i ani się nie da włączyć kompa (wyłacza się po systemie botowania) ani się nie da zainstalować od nowa windowsa.
Próbowałem także zresetować ustawienia biosu (wyciągnąć i włożyć bateryjke z płyty głównej) ale i tak nic nie pomogło.
Bardzo mi zalezy na naprawieniu tego twardego dysku bo mam na nim 70 GB ważnych danych, które miałem zacząć zgrywać na płytki dlatego Proszę o pomoc