Niestety....Zasilacz jest w środku, tak to jest z tymi komputerami. A tak na serio Pan W. - luszie chcą ci pomóc a ty sobie kpisztak, działa... Czyli mam rozkręcić obudowęA nigdzie indziej tego nie ma
![]()
tak, działa... Czyli mam rozkręcić obudowę Question A nigdzie indziej tego nie ma Question
Amistad18 napisał(a):człowieku a co za problem odkręcić 2 czy nawet 4 śróbki, zdjąć obudowe i przeczytać
Amistad18 napisał(a):PPM na mój komputer > właścieości > zaawansowane > uruchamianie i odzyskiwanie ... ustawienia > automatycznie uruchom ponownie ( masz to zaznaczone? ) ...
Pan W. napisał(a):Musze poszukać w papierach od kompa, może coś będzie pisać.
Pan W. napisał(a):Po za tym, jakbym rozkręcił, strace gwarancje
rafalsky18 napisał(a):ludzie chcą ci pomóc a ty sobie kpiszpachnie warnem
![]()
Pan W. napisał(a):A jak Ci pachnie, to wdychaj tą woń, aż do bólu...![]()
Amistad18 napisał(a): jak masz gwarancje to nie możesz jechać z kompem, powiedzieć co sie dzieje i niech oni sie bawią?
Zerknij do programiku Everest - w zakładce Komputer/ Czujnik masz podane wartości napięć - jakie być powinny i jakie masz
Napięcie rdzenia procesora 1.65V
+3.3V 3.25V
+5V 5.08V
+12V 12.42V
+5V podczas wstrzymania pracy 4.78V
VBAT baterii CMOS 3.06V
AGP 1.49
Debug info F 22 FF FF
Debug info T 31 54 225
Debug info V 67 5D CB BD C2 9C 9A (F7)
Po drugie - problem z resetem może być wywołany także uszkodzeniem/złym ustawieniem RAM.
Zatem ten sam Everest, zakładka Płyta Główna/SPD - spisz wartości obsługiwane przez pamięć
@166 MHz 2.5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS)
@133 MHz 2.0-3-3-6 (CL-RCD-RP-RAS)
kahoona napisał(a):minimum 480 Watów
kahoona napisał(a):I a propos - nie wykluczam też, że zasilacz jest dobry, markowy i wystarczający, a problem jest zupełnie gdzie indziej.
Pan W. napisał(a): A także, bo mam w planie wymienić grafe, żeby był dobry na długo... (przy troche lepszym sprzecie)
zetor napisał(a): No bez jaj - koles ma złacze AGP
400W i massz spokoj do konca zycia
Dobry na długo - to dla mnie troszkę dłużej niż do przesiadki z G4 na GF 5500.
Pan W. napisał(a):żeby był dobry na długo... (przy troche lepszym sprzecie)
kahoona napisał(a):minimum 480 Watów. Wydatek rzędu 300 - 500 złotych. Warto sprawdzić, co za demona Ci włożyli w obudowę.
Jeśli to za dużo na dzień dobry - to Chieftec 350W (w granicach 150 zł.)
zetor napisał(a):400W i massz spokoj do konca zycia
mikstet napisał(a):400 watów to świat wg mnie nawet 350 by już starczyło
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości