Mój problem wygląda następująco:
Gram w SilkroadOnline (MMORPG). Przy próbie logowania często wyskakują mi błędy C7 / C9. Zazwyczaj nawet gdy już się zaloguję do gry dostaję dc.... Powiecie: W grach online to norma. Może i tak, ale u mnie sprawa wygląda nieco inaczej.
Pomińmy błędy C7 / C9 podczas logowania i skupmy się na dc w trakcie gry. Chodzi o to że gdy już się zaloguję to różnie, raz po 5minutach, drugi raz po 30 a czasami i po 2 godzinach wywala mnie z serwera. Występuje wtedy bardzo dziwne zjawisko.... Mianowicie: w pewnym momencie dostaje laga w grze, minimalizuję ją i próbuje odpalić jakąś stronę www aby sprawdzić czy jest połączenie. Żadna strona się nie wczytuje, powiecie - straciłeś zasięg z routerem jednak nic bardziej błędnego, siłą zasięgu jest, połączenie sieciowe jest aktywne, router działa jak należy. I tu jest najlepsze, gdy już wyskoczy słynne okno "Disconnect from serwer" i wyłącze grę wszystko wraca do normy, internet zaczyna działać w ciągu 1sekundy, powiem więcej, gdy dostaje laga w grze i widze że stronki też się nie wczytują szybko zakańczam proces z grą i to samo - w ciągu jednej chwili internet odzyskuje sprawność.
Robiłem już nie raz format.
Mój komputer to:
AMD Athlon 64 X2 6000+
GeForce 7600GT 256Mb
2Gb DDR2 Ram 800Mhz
Gigabyte GA-M52S-S3P
Neostrada - Livebox, łączę
się przez kartę sieciową PCI
Windows XP SP2
Antywirusa brak/ Nod32
Net framework 2.0
DirectX 9.0c
Sterowniki Omega do GeForca
[ Dodano: Dzisiaj o 13:39 ]
Widze że nikt nie potrafi mi pomóc.
W takim razie zapytam inaczej.
Czy przyczyną może być uszkodzona karta sieciowa??