Mam dwa różne problemy z drukarką i discmanem, ale nie chciałem zakładać dwóch tematów. Więc tak:
Drukarka: Jakiś rok temu kupiłem drukarkę Canon Pixma IP3000. Od tego czasu kilka razy reinstalowałem system i wszystko było ok. Jednak po ostatniej reinstalacji drukarka zaczęła pokazywać brak tuszu: najpierw niebieskiego i czerwonego, potem żółtego a na końcu czarnego. Problem w tym że w pojemnikach jest ok. połowy tuszu. Próbowałem zainstalować sterowniki jeszcze raz, ściągnąłem aktualne sterowniki i nic. Jeśli ktoś wie oco chodzi mojej drukarce byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. Dodam, że na Linuxie działa bez problemów.
Discman: Trochę wcześniej (jakieś dwa lata temu) kupiłem discmana (firmy Euroline) z wbudowaną ładowarką baterii. Jakoś niedawno natchnęło mnie aby kupić ładowalne baterie. I tu zaczyna się problem. W instrukcji jest napisane żeby używać baterii niklowo-kadmowych, jednak poinformowano mnie iż takich baterii już praktycznie się nie produkuje. Zamiast nich wprowadzono nowe (chyba litowe (Lithium) ale nie za bardzo siedzę w temacie). W związku z tym mam pytanie: czy budowa tych nowych baterii pozwala ładować je w starszych ładowarkach (i moim discmanie), czy muszę poszukać starych, niklowo-kadmowych, baterii???
Z góry dziękuję za każdą okazaną pomoc!!!