Mój problem, tak jak w temacie, tyczy się wysokich pingów. Otóż mój internet jest radiowy, bez przewodowy ( na dachu mam antene). Przekaźnik do tej anteny jest u sąsiada zaledwie 100m. Lubię pograć w sieci i napewno wiecie ze ping jest tam bardzo wazny. Otóż dotychczas było wszystko pięknie. Pingi były bardzo niskie. Nawet gdy moja siostra przeglądała fejsa, siezdiała na gg pingi były w porządku. Niedawno zaczeło dziwnie mnie pingować. Np. Przychodziłem do domu odpalałem grę i pingi były idealne, przyszła siostra chwile tez było OK, gdy nagle " z niczego" zaczeło mnie pingowac co namniej 5-krotnie. Myslalem ze to jakas ustreka i szybko zostanie ona usunieta w firmie mojego dostawcy. Natomiast dzieje sie tka juz dobre 3 tygodnie. Robilem proby, tzn wylaczalem wieczorami siostry komputer bo myslalem ze moze on cos ma wlaczonego ale nic to nie dawało. Napisałem wkoncu do mojego dostawcy napisał ze zmienił kilka parametrów ale dalej działo się to samo. Dodam, że posiadam ruter. Moje pytanie brzmi, jaka moze byc przyczyna takich pingów ' z niczego '
Pozdrawiam