Mój problem tkwi , w tym , że posiadam już w miare starego kompa mam go już ładnych pare latek , ale chciał bym wycisnąć z niego coś więcej. Chciał bym zmienić płyte główną na taka w której miał bym możliwość połączyć 2 karty graficzne w układ SLI , ale ni cholery nie mogę , bądź nie mam już sił by szukać odpowiedniej do mojej konfiguracji dlatego proszę was o pomoc. Specyfikacja mojego kompa jest następująca.
Płyta główna Gigabyte Ga-ep-43-ds3 - wiem , że beznadziejna i dlatego chciał bym ją zmienić. Na taką która miała by możliwość pracować w układzie sli.
Procesor Intel Core 2 Duo - E7300 2.66 GHz - od biedy podkręciłem go w biosie do 3.0 na standardowym chłodzeniu nie chciałem się bawić.
Karta Graficzna Geforce 9800 GT Asus 512 mb 256 bit - lecz taki z niego asus jak z koziej dupy trąba xD te ich chłodzenie to sie nadawało o kant dupy rozbić więc posiadam swoje własne karta podkręcona w Msi afterburner , nie wgrywałem nowego biosa , nie grzebałem też w jej zasilaniu. ze standardowych zegarów
które miala 600 , 1500 , 900 mam 735 , 1837 , 1143. w trybie normalnej pracy ma 35-40 stopni w maxymalnym obciazeniu ma 64-68 stopni. Na podstawowym chłodzeniu karta miała 60 w trybie normalnej pracy na standardowych zegarach ...
Ramy 4GB DDR 2 firmy goodram niestety nie dual mają inne taktowanie chociaż ostatnio coś sie pochrzaniło i niby wyświetla mi , że posiadam je w dualu.
Zasilacz mam 450 W. Firmy chieftec może nie najlepsza firma , ale mam go juz z 5 lat i jeszcze zadnej awarii z nim nie było no po za tym ze wiatraczek mi , się zatrzymywał

Chodzi mi o to bym miał możliwość połączyć mojego GT 9800 z innym na jakiejś płycie głównej gdzie mój procesor był odpowiedni , tak bym nie musiał kupywać nowego sprzętu , w wiedźmina 2 gram w rozdzielczosci hd 1920x1080 na min+ detalach majac 30 fps chodzi mi o to głównie , żebym mógł chociaż wyciągnąć na te średnie detale by cieszyć się z gry

Wiem też , że jak kupił bym tą płyte główną i karte graficzną , to musiał bym też dokupić lepszy zasilacz. Wiem liczę się z tym . Wole wydać te 500-600 zł niż kupywać nowego kompa za te 2 tysiace , a może uda mi sie kupić taniej te części . Wtedy będę szczęśliwym posiadaczem w miare nowego sprzętu