Co do obudowy, to nawet bym się nie zastanawiał i brałbym tego Brutusa, Mikou@j ma racje, ze jest to najlepiej w tej cenie wykonana obudowa, bo ja sam mam zamiar ją sobie za jakiś czas zamówić. Co do karty jeszcze małe uwagi, a mianowicie ludzie narzekają na Asusa, chociażby z powodu terkotania po jakimś czasie, faktycznie zaczynają się takie jaja. Jeżeli chcesz tanią i dobrą karte, to szczerze mówiąc lepiej weź
VERTEX Radeon HD6850 1GB DDR5 tego co ma Mikou@j. Myślę, że będzie to lepszy wybór. Co do MSI, to może i jest drog,i ale dorównuje referencyjnemu 6870, a do tego ma niereferencyjne i bardzo ciche chłodzenie i nie ma z tymi kartami problemów, nikt nie narzeka na takie rzeczy jak np. w wyżej wymienionym Asusie "terkotanie",a do tego można ją sporo podkręcić. Sam nie próbowałem, bo się na razie szkole w tych sprawach, ale z opinii na internecie wynika, ze karta ma potencjał i 6870 dorównuje na pewno (mówimy tu o referencie, czyli na przykład takiemu o to
Radeon 6870 XFX 1GB. W innych sklepach jest 10-20zl tanszy, ale nie moglem znaleźć, ani w proline, ani w esc ich nie m,a a byl to chyba najtanszy 6870. No i co najwazniejsze, jest duzo od niego krótsza i nie zajmuje tyle miejsca w obudowie. Pozatym referencyjne chłodzenie od ATI (od Nvidi w sumie też tam wcale nie jest lepiej) to jest porażka, a tu mamy prawie tą samą wydajność (4 - 10 FPSu róznicy zbyt dużej nie robi, a kartę można jeszcze podkręcić) z bardzo dobrym chłodzeniem, większą ilością miejsca w obudowie, a co za tym idzie lepsza cyrkulacja powietrza i trochę lepsze temperatury nie tylko samej karty. A najważniejsze to błoga cisza!!!

Kolejną rzeczą, o której chciałbym cie powiadomić, to mianowicie to, że ATI kuleje ze sterownikami. Są problemy z graniem w Crysisa 2 na DX 11 z włączoną tesselacją. Nawet 6950 sobie podobno nie radzi. O Battlefield Bad Company 2 też się dużo mówi, nawet na forum jeden z użytkowników który zakupił tą kartę prosił o pomoc, a wina leży po stronie sterowników i nic się nie zapowiada żeby ATI narazie coś z tym robiło. Sam gram w Battlefield i dzieją się różne rzeczy, które sie nie powinny dziać typu: długie wczytywanie się map, spadki FPS (i w singlu i w multi). Możesz takżę wziąść jakiegoś GTXa 460 na pewno lepiej chodzą na nim gry na DX 11, nie od dziś wiadomo, że Radosławy w DX 11 radzą sobie zdecydowanie gorzej (oczywiścię jeżeli porównujemy kartę ATI i NVIDIA, które są na tym samym poziomie). Tu masz kilka
GTX 460, oczywiście nie patrz na żadne SE itp. bo to są kastraty, czyli najgorszy Syf!!!!! Na twoim miejscu brałbym tą MSI którą opisałem, jeżeli nie masz takiej sumy pieniędzy, to bierz tego Vertexa lub GTXa 460. Szperałem po necie i nie zauważyłem, żeby ktoś na tego vertexa narzekał, w ogóle sam Mikou@j bardzo dobrze się o nim wyraża. Jak już się zdecydujesz, to napisz (jeżeli jest to GTX 460 bo jeżeli chodzi o Radki to lepszego wyboru zbytnio nie ma niż to co podaliśmy, chodzi o to żebyś się nie pomylił i nie wziął żadnego kastrata) jaką kartę chcesz kupić. Jeżeli weźmiesz jednak tego Asusa to świat się nie zawali, no ale tak jak wyżej pisałem, jest jak jest. Pozdrawiam serdecznie
Autor postu otrzymał pochwałę
ASUS M4A88T/USB3 | AMD Phenom II x4 955 BE 3.2GHz | Kingston 4 Gb 1333MHz | MSI Radeon HD 6850 1GB DDR5 256bit Cyclone Power Edition | Maxtor 320 GB | Chieftec (CTG-500-80P) 500W | LG SuperMulti DVD+/-RW GH22NS50 bulk black | SilentiumPC Brutus | Windows 7 Ultimate x64