Mam problem z PC'tem a właściwie z (prawdopodobnie) kartą graficzną. Chciałem zasięgnąć waszej rady gdyż nikt z serwisu komputerowego nie wiedział co się stało, powiedzieli żebym spróbował z innymi sterownikami lub ustawieniami graf. w grach. Mam nadzieje że ktoś z was już spotkał się z tym problemem i mi pomoże! A więc zacznę opisywać problem:Otóż w czasie gry/pracowania/'biegania po necie'/a nawet przy rozmowie na gg wyłącza mi się monitor (mam lap top), znaczy nie wyłącza ale jest czarno tło jak by wyłączony był ale widać ze jest obraz podświetlony. Zaczęło to się gdy zainstalowałem grę 'Ojciec Chrzestny' z początku 'wygaszał' się monitor po upływie 1-2 godzin, lecz stopniowo zmniejszał się ten czas. Potem przeszło to na inne czynności. Dziś nie mogę nawet na gg wejsc (Gdy monitor mi się wygasi muszę restartować lap-top'a). Jednak znalazłem sposób, gdy wyłączam kartę graf. wszystko jest OK! Mogę grać i wszystko robić to co robiłem wcześniej! Jednak jak sami rozumiecie są tu ograniczenia graf. i w nic lepszego nie mogę grac (lap-top się ogranicza do gier (Tibia, Toribash, Counter Strike 1.6 oraz Condition Zero). Doszedłem do wniosku iż musiało dojść do przepalenia karty graf. =/
Mam nadzieje iż ktoś z was wie co się mogło stać!
Informacje:
Lap Top: Acer Aspire 3020.
Karta Graf: ATI MOBILITY RADEON X700.
Z góry dziękuję za pomoc!
Czekam na wasze porady.