Chciałbym zadać proste pytanie, a wiem, że dla was powinno być w miare proste. Wstępnie powiem, że szukałem na google ale nie znalazłem dokładnie informacji o jakie mi chodzi. Mam na komputerze system Windows 7, na partycji C. Ze względu na niektóre pierdółki, które mi i innym domowym użytkowinkom komputera nie pasowały na partycję D zainstalowaliśmy Windowsa XP SP3. Kilka chwil temu zainstalowany, włśnie na nim siedzę, instaluję sterowniki i... Chciałem przejść na chwile na Windows 7, by sprawdzić GG, włączyć muzyczkę z Winampa... Więc gdy dałem "Uruchom Ponownie", do wyboru mam dwa Windowsy XP! Nie ma Windows 7, nie ma jak wrócić. Wczoraj też to próbowałem, to wróciłem do Windowsa 7 tylko przy pomocy płyty z Windowsem 7 i opcją naprawiania systemu. A ja chcę, by działały oba systemy poprawnie - aby podczas uruchamiania komputera widniały dwie opcje np.
Windows 7 Utimate
Windows XP Home Edition
Da się coś z tym zrobić?
Tutaj podobny temat, tyleże u mnie na odwrót - może coś z tego da się wyciągnąć?
windows-xp-i-windows-7-error-vt115517.html
Także mam dostęp do obu partycji i wszystkich plików systemowych.
Sprawdziłem boot.ini (Bo mam obecnie WinXP jak wspomniałem, i widzę że podczas uruchamiania się komputera z tego on korzysta) i znalazłem chyba problem. Oto boot.ini
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /usepmtimer
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /usepmtimer
Nie dość że mam dwa XP, to 7 nie ma wpisanego. Jak to dopisać? :F
Proszę o odpowiedź jak najszybszą drodzy klikacze, programiści.
Przy okazji Wesołych Świąt