emo Magik napisał(a):po raz trzeci i ostatni napisze ze mialem na mysli error scan ale dobra Arrow
Sprawdzilem przez error scan i wszedzie byly zielone kratki, ale zapomnialem zrobic screena... sprobuije zrobic tego chkdsk /r , rozumiem ze przez start>>uruchom
Ale czasami nadal komp sie uruchamia z tym bledem, chociaz jest setup defaults i first boot device jest HDD... I komp dalej tak szaleje, wlacza sie dlugo
[ Dodano: Dzisiaj o 13:27 ] Skoro nie mam bledow na dysku ani nic podobnego, a blad jest dalej, a mianowicie komp wlacza sie tyle samo co wczesniej, nawet po kilkanascie sekund jest ta pomaranczowa lampka na monitorze i dopiero zielona to czego to jest wina?
Dzisiaj zdazylem przepisac kawalek bledu:
"The system failed to boot several times before" potem cos z odliczaniem i jest takze slowo BIOS, a potem "the system load default" cos takiego...
I takie pytanie OT jak mozna wykasowac haslo ktore bylo ustawione na bios? bo za kazdy razem jak jest ten blad, to trzeba wpisac haslo po tym odliczaniu... Mozna jakos, bo grzebalem ale nie moge znalezc...
[ Dodano: Dzisiaj o 11:47 ] Kurde staralem sie wytrzymac jakos... ale nie daje juz rady... komp wlacza sie teraz po 5 minut... tak jak opisane na poczatku, najpierw wszystko miga a komp na nic nie reaguje... nawet jak sie nacisnie reset czy przytrzyma przycisk zasilania... potem jest ten blad i dopiero komp sie uruchamia... wszystko sie swiezo po formacie jak cos...
Zanim komp sie uruchomi to ja zdaze pojsc do sklepu i wrocic a gdy mi cos trzeba szybko to wogole zal... i to zawsze jest za pierwszym razem., jak uruchomie kompa pozniej z godzine to jest normalnie bez bledu i migania... jak by musial sie pierwszy raz rozgrzac czy cos... Co mam zrobic?
AMD Phenom II X3 720 /2.8GHz | AsRock A780GHX/128M | A-Data 4GB PC800 CL4 Extreme Edition | Sapphire Radeon HD4850 | Chieftec 450W | Western Digital 640GB SATAII | NEC AD-7243S SATA LabelFlash | Asus Xonar DX/XD | Razer DeathAdder | Razer Lycosa Mirror Special Edition | LG Flatron W1934S | Saitek R220 Digital | Logitech X-540 | Logitech Clear-Chat