Dziś dopadł mnie wirus Ukash czyli Departament policji itp. Włączyłem kompa w trybie awaryjnym i użyłem przywracanie systemu. Po tym zabiegu komputer uruchomił się bez problemu i nie było już tego okna ukash. Przeskanowałem komputer skanerem on-line F-secure który wykrył i usunął jednego wirusa, użyłem też Malwarebytes Anti-malware który też znalazł i usunął jednego wirusa i użyłem też adwcleaner który też mi coś usunął i mam z niego log. Mój problem polega na tym, że po skorzystaniu z przywracania systemu niby wszystko jest ok ale mam problem z korzystaniem z czatów internetowych z użyciem kamery. Zawsze gdy wchodziłem na taką stronę pojawiało się kwadratowe okienko "Ustawienia programu flash player" ....strona xyz prosi o dostęp do mikrofonu i kamery itd. i tam klikałem Zezwól albo Odmów a po usunięciu tego wirusa jak klikam na Zezwól albo Odmów to komp nie reaguje w ogóle, nie można kliknąć. Nie wiem czy to wina tego wirusa ale wygląda na to że tak chyba że coś jeszcze mi się przyplątało. Poniżej logi z OTL i z adwcleaner jakby ktoś chciał.
Dodałem też log z Malwarebytes.