Mam taki problem: pomijając już to, iż system WinXP nie zainstalował się pomyślnie, to żaden program nie instaluje się pomyślnie. Podczas kopiowania plików (np. z cd-rom) także jest to operacja nieudana w wiekszości ( UWAGA! problem nie dotyczy wszelkiego typu dysków przenośnych typy PenDrive, mp3 itp.), przy instalacji występuję najczęściej błąd CRC, przy instalowaniu windows także wyskakiwał błąd przy kopiowaniu plików. Jeżeli ściągne jakiś spakowany plik na dysk i spróbuje rozpakować to wyskakuje komunikat o uszkodzonym archiwum(chyba że ściągne plik bezpośrednio na PenDrive, i tam go rozpakuję, wtedy tylko około 10% operacji nie udaje się). Dodatkowo komputer nie uruchamia się za każdym razem prawidłowo(czasem muszę próbować nawet 15 minut zanim się uda) oraz resetuje się sam z siebie bez jakiegokolwiek komunikatu czy błędu. Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Wydaje mi się że wina leży w sprzęcie, niestety nie mam jak go sprawdzić. Sprzęt:
Dysk Samsung 500 GB SATA Nowy
Pamięć RAM 1GB Kingston Nowe
Płyta Główna GIGABYTE 945GCM-S2L Nowa
Procesor Intel Celeron 2,8GHz
Macie jakiś pomysł co to może być?? Płytę i Ram musiałem wymienić po spaleniu starej płyty, po wymianie komputer chodził dobrze pewien czas, następnie zaczęły się w/w problemy. Myślałem że wina leży w dysku, więc kupiłem nowy, niestety nic to nie zmieniło.
Z góry dziękuję za pomoc