Mianowicie jest to problem z dźwiękiem w systemie Windows XP SP 2.
Mam 2 kompy jeden windows vista a drugi windows xp ale xp jest lepszy ale brak neta a tam na odwrót ale mniejsza z tym.
Kiedyś grałem sobie na windows xp w Gta San andreas , wiedźmina 1 w jeden dzień. na drugi dzień włączam komputer i nie slysze dźwięku przy starcie systemu xp. Głośniki miałem podłączone i regulator na połowę. chciałem dać głośniej ale nic się nie działo,więc włączyłem sobie gta san andreas i pisze ,że brak zainstalowanej karty dźwiękowej. weszłem w panel sterowania i chciałem tam sprawdzić ale pisze ,że nie ma zainstalowanych urządzeń audio. Mam orginalną płytkę systemu windows xp i orginalne sterowniki do karty graficznej ATI Radeon i do dźwięku Realtek Audio. Usunąłem sterowniki do karty i jeszcze raz spróbowałem. Nie podziałało dalej tak samo pisze ,że nie ma urządzeń audio. Szukałem odpowiedzi w necie ale nic nie znalazłem. Widziałem też na tej stronie najwięcej identycznym problemów ale żaden nie podziałał. Próbowałem formatować kompa. Usuwać system windows od nowa i instalować i nic nie zadziałało. Nie wiem już co zrobić cały czas mam taki błąd w kompie juz 2 lata dosłownie. Chciałbym na nim pograć ponieważ ostatnio dostałem arcania gothic 4 i wiedźmin 2 zabójcy królów a na tym kompie mam za słabą karte graficzną. Kartę graficzną mam w kompie ale jest ona dobra. w Menadżerże urządzeń nie wykrywa mi moich sterowników co zainstaluje. tylko pisze : Stare sterowniki audio itd ale nie ma tego mojego. Mam Radeon Driver czy coś takiego sterowniki. a pobierałem z neta i instalowałem to w menadżerze urządzen wykrywa ale wszystkie opcje są tam powyłączane i na szaro. Pisze ,że sterownik jest zainstalowany ale nie włączony czy coś takiego. nie mogę go włączyć bo mam to na szaro. proszę o pomoc !!!.