Kupiłem Lego NXT 2.0. Taki robot z którym można połączyć się między innymi przez bluetooth'a.
Na Windows 7 cała operacja zabrała mi kilkanaście sekund. Połącz - zatwierdź jako jakieś tam urządzenie. Koniec. Wszystko pięknie działa.
Windows XP -> masakra. 30 minut zajęło mi same połączenie z robotem. Ciągle miałem komunikat "Line is busy" W końcu zamiast sterowników Windows ściągnąłem sterowniki do modelu bluetooth którego używam. Tam ustawiłem jakieś podtrzymywanie połączenie czy coś w tym rodzaju. Teraz robot wykrywa i łączy się z komputerem. Komputer widzi robota jako urządzenie. Ale program za pomocą którego steruję się robotem już go nie widzi ! Ba nawet nie szuka go. Od razu mam komunikat że jest offline i koniec. Ten sam program z tymi samymi domyślnymi ustawieniami na Windows 7 od razu wszystko wykrył, zero problemów.
Od tych wszystkich service packów, mam wielkie problem żeby połączyć tego kompa (na którym jest XP) z innymi przez Lan. Teraz znowu to. Szukałem w google ale nie mogę znaleźć nic ciekawego.
Jakieś pomysły ?