Witam ponownie
Mam nadzieje że w miarę przejrzyście opisze to co zrobiłem:
Wczoraj wreszcie znalazłem czas zeby przetestować Wasze pomysły
Zainstalowałem sobie programik GetDataBack który wykrył mi kilka dysków niestety udało sie odzyskać niewielka ilość danych niestety najważniejszego folderu nie udało się odzyskać. Odzyskałem tylko 2 gry i pare drobiazgow

Mojego głównego celu a mianowicie Folderu "Dokumenty" który był na partycji D nie udało sie odzyskać

tam mam wszystkie pliki na ktorych mi zależy (w tym firmowe)
Obawiam się że folder "dokumenty" został utracony

(ze tak powiem wchłoniety przez partycje C) na tej samej partycji i w tym samym folderze miałem wcześniej opisywane gry z których udało sie odzyskać 2.
Postanowiłem spróbować TestDiskiem niestety bez efektu. Widzi co prawda cały dysk tzn 500GB ale po wciśnieciu opcji Analize i odczekaniu sprawdzania efekt był taki ze widział dalej tylko tą 1 partycje (128gb)

Dodatkowo po zainstalowaniu TestDiska zaczeły wyskakiwać dziwne komunikaty o błędach systemu podczas uruchamiania Windowsa

Musiałem uruchamiać przez Tryb Awaryjny i w panelu Sterowania/System w zakładce Wydajność odchaczac opcje Zapobieganie wykrywaniu danych
te opcje musiałem odchaczyć zeby windows w ogole sie uruchomił:

Dodatkowo strasznie wolno wszystko działa po instalacji testDiska i odchaczeniu

Strasznie mnie to wkurzało więc zmuszony byłem do ponownej instalacji Windowsa:/ Tym razem pożyczyłem Xp już z dodatkiem SP2 i ku mojemu zaskoczeniu w momencie instalacji widział juz 2 partycje: C 128mb i F 340gb !
Wgrałem wiec nowego windowsa na partycje C tak jak wczesniej, wchodze w mój komputer i tam znowu widać 2 dyski: dysk lokalny C i dysk lokalny F. Wchodząc na dysk F wywala komunikat "dysk F nie jest sformatowany"
Tak to teraz wygląda w "zarzadzaniu dyskami"

Dodatkowo partycja F ma dziwny rodzaj plików:

Ponownie zainstalowałem GetDataBack niestety nic nowego nie udało się odzyskac
Co teraz robic??
Nie chce już używac TestDiska żeby sytuacja sie nie powtórzyła a GetDataBack nic już wiecej nie odzyska:/
Myślicie ze sformatowanie dysku F i sprobowanie wtedy GetDataBack coś da??
Macie może jeszcze jakieś pomysły??