Wczoraj w nocy avast zaczal wyglszac swoje komunikaty ze znalazl jakiegos wirusa. Probowalem wszystkiego, i kwarantanny i zeby usunal i nic. Pomyslalem ze moze zresetuje lapka to bedzie jakos lepiej. I tu sie zaczal problem, bo laptop sie uruchamia, pojawia logo "hp" + wejscie do BIOS'u, a po tym juz czarny ekran i nic, tylko taki znaczek "_", w lewym gornym rogu. Pomyslalem ze zepsulem XP;P podpialem dysk pod stacjonarke i wszystkie dane na nim sa. Chcialem je zgrac i tu kolejny problem. Bo moj uzytkownik ma haslo i ze stacjonarki nie wiem jak sie do tego usera dostac. Poza tym uzywam Folder Locka i tam tez mam pare waznych plikow. Chcialbym to jakos pozgrywac i zrobic formata, ewentualnie jakos uruchomic lapa i wtedy te haslo usunac i pozgrywac dane z Folder Locka. Moglbym prosic kogos o pomoc? byl bym bardzo wdzieczny caly czas nad tym siedze i kombinuje, ale mi niestety nie wychodzi:( moze z konsoli odzyskiwania daloby sie cos zrobic? szukam i czytam, ale tez nie chce za macno na bazgrolic.
Pozdrawiam!
ps. nie wiem czy to cos da, ale moj boot.ini tak sie prezentuje:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
Problem rozwiazany wystarczylo tylko urochomic pc w trybie awaryjnym/administrator i zmienic udostepnianie folderow przepraszam za spam:):):)