Od paru dni, mam problem z moim kompem (Mam windows 7). Nie wiem co się stało, ale jak tylko włączę kompa to wyskakuje mi komunikat 'Windows Explorer is not responding' Windows is looking for a solution. I parę sekund po tym wyskakuje mi 'Windows Explorer is restarting'. I tak co chwile. Nie moge otworzyć, żadnego folderu, programu, ani start menu. Gdy włączam skanowanie systemu w Avaście komp się resetuje i pojawią się bluescreen. Jedyna metoda, żeby pozbyć się tych komunikatów to wyłaczenie explorer.exe w processach i potem ewentualne otwieranie programów w 'New Task.' Po wyłączeniu explorer.exe zrobiłam skan Avastem, ale nic nie wykrył. Malware też nie. Ale AVG wykrył trojana (Genetic jeśli się nie myle)i problemy systemu. Oprócz tego znalazł błedy systemu, w folderach które są zablokowane i nie ma do nich dostępu (chodzi o folder windows/system32.)
Nie mam pojęcia co mam zrobić. SpeedMax PC też wykłył błedy systemu, ale nie mogę się ich pozbyć, bo nie mam pełnej wersji tego programu. Komputer nie może być zaśmiecony jakimiś zarażonymi plikami, bo jest nowy i mam go dopiero góra 2 miesiące. Próbowałam już chyba wiekoszości programów, żeby pozbyć się tego błedu, ale żaden nie pomaga.
Doradźcie mi prosze co mam zrobić, bo ja już nie wiem. Jeśli jest naprawde źle, już zmuszę się do formatu, ale chciałabym, żeby obyło się bez tego.