Próbowałem naprawić Windowsa 7 z płyty systemu, ale przy tej próbie wywala błąd, że wersja konsoli odzyskiwania jest niezgodna z wersją zainstalowanego Windowsa... A z tej samej przecież płyty Siódemka była wgrywana.
Chciałbym naprawić to bez formata. Są jakieś opcje?
Z góry thx.
EDIT:
EDIT:
Skasowałem jeszcze GPartedem tą partycję z XP całkiem, ale wtedy nie włączał się po prostu żaden system, tylko info o błędach na dysku.
Zainstalowałem ponownie XP. Mam teraz dyski:
1. Zastrzeżony przez system
2. Dawny C, teraz ma literę H - jest na nim Windows 7
3. Dawny D, teraz ma literę I- są to moje wszystkie dane
4. No i J - tutaj mam XP.
Skoro Windows 7 tam jest, musi się jakoś dać go uruchomić.. proszę o szybką pomoc

EDIT:
Próbowałem naprawić system płytą Windowsa 7, jednak gdy wkładałem płytę z moim 7, nie mogłem uruchomić Konsoli Odzyskiwania, ponieważ wywalał błąd, że zainstalowana wersja jest inna od tej na płycie... Bez sensu.
Zrobiłem jednak tak:
wgrałem 7 na tą partycję, gdzie był XP. Wtedy komputer zaczął widzieć także tamtego, starego 7. Ale długo się włączał, i za każdym włączeniem miałem zmienioną rozdzielczość, poza tym przy uruchamianiu kompa miałem bo wyboru 5 systemów, a faktycznie zainstalowane były tylko 2 (2x Seven).
Gdy mogłem już uruchomić starą Siódemkę zgrałem wszystkie pliki i zrobiłem formata całego dysku. Podzieliłem od nowa partycje, wgrałem 7 i zwiększyłem rozmiar partycji systemowej. Po zainstalowaniu 7 za pomocą Windows Virtual PC zainstalowałem Windows XP Mode

Innym mającym podobny problem polecam zrobienie tego samego, ponieważ nawet jak uda się Wam przywrócić stary system tak jak ja to zrobiłem, boot będzie już tak zawalony, że system będzie miał problemy z poprawnym działaniem.
Można zamknąć.