Witam
Wczoraj na sekundę wyłączyli prąd. Komputer uruchomił się ponownie -> trwało to bardzo długo. W końcu włączył się ale z "pulpitem domyślnym" bo nie było dostępu do mojego. Miałem spróbować go odzyskać i zalogować się ponownie (gdyby jeszcze było napisane jak to zrobić)^ ^
Włączyłem konsolę odzyskiwania Windows, przywróciłem ostatni zapisany stan. Komputer włącza się dużo szybciej. Jednak teraz kiedy chcę się zalogować na swoje stare konto mam błąd z tematu " Logowanie usługi klient zasad grupy nie powiodło się ! Odmowa dostępu." Na swoje konto zalogować się nie mogę.
W trybie awaryjnym zalogowałem się na nie, usunąłem hasło i stworzyłem na wszelki wypadek jeszcze jedno konto administratora. Usunięcie hasła nic nie dało, nadal nie mogę się zalogować na stare konto. Na nowe zalogowałem się bez problemu.
Jak odzyskać stare konto ?

Szukałem w google, widziałem jak kazali włożyć płytkę Windows i naprawić system. Ja nie mam płytki -> nie mam napędu w laptopie nawet. Na razie zdążyłem włączyć skanowanie dysku w poszukiwaniu błędów. Nic nie znalazło.
W uruchom wpisałem "sfc /scannow" Nie wiem co się powinno stać bo nigdy z tego nie korzystałem. Wyskakuję na sekundę jakieś dosowskie okienko chyba i znika. Nic się nie pojawia później już.
Dodano 05.11.2010 11:58:05:
Edit. Znalazłem info o ukrytej partycji z Windows.
Uruchomiłem komputer ponownie dostałem się do niej. Tylko że ja mam tam dwie opcje

Przywrócenie ustawień domyślnych (wszystkie pliki zostają usunięte i mam czysty windows)
Przywrócenie czegoś tam (Pliki zostają ale będą przeniesione do folderu /backup) <- to rozwiążę mój problem ? Będę mógł się zalogować na stare konto ? Nic nie dusiłem bo wydaję mi się że to i tak nic nie da, tylko sobie dodatkowych problemów narobię.