Ja z takim problemem. Używam Windows 2000 w rozdzielczości 1600x1200. W tej rozdzielczości wszystkie standardowe czcionki (8, 10) są straszliwie małe. Chciałbym je sobie powiększyć. Konkretnie chodzi mi o tę cholerną bazową czcionkę, jaka się pojawia na np. na kartach Właściwości Ekranu: Tło, Wygaszacza Ekranu itp. oraz w większości okienek wyboru plików. To jest jakaś 8, prawdopodobnie MSSanSerif. Najpierw kombinowałem z ustawieniami wyglądu w Windows2000, potem z opcjami "Ustawienia/Zaawansowane/Ogólne", ale to i tak nic nie dało. Powiększyły się wszystkie czcionki oprócz tej cholernej ósemki! Dostaję już oczopląsu od wślipiania się w te mikroskopijne literki, a rozdzielczości nie chcę zmieniać, w końcu do cholery to ja mam ustawić sobie system wg uznania, a nie dostosowywać się do widzimisię jakiegoś kretyna z Micro$oftu, który celowo zablokował możliwość zmiany tej czcionki!
Pomóżcie, bo dostaję już k...wicy od szukania po Google, bo siedzę od wczoraj i nic nie znalazłem, podrzućcie linka do jakiegoś program u do zmiany wyglądu 2000, ale, żeby miał też możliwość zmiany tych czcionek...albo po prostu niech mi ktoś powie co zrobić...