AMD Sempron 2500+
512 MB RAM DDR (256MB DDR 333mhz + 256MB DDR 400mhz)
Płyta główna ASRock K7S8X v3
Radeon 9200 SE 128 MB
-----------------------------------------------------------------------
WLAN 450kbps
Windows 2000 Professional SP4
Sygate Personal Firewall PRO
AVG Free 7.1
Ad-Aware 1.04
Otóż problem pojawił się ostatnio po tym jak zainstalowałem NFS Most Wanted. Zaczęło się to pojawiać po wyjściu z gry (nie zawsze teraz juz rzadziej i częsciej podczas normalnej pracy na komoie) przy włączaniu np. winampa. Nie pojawia się często ale jest to trochę irytujące. Np. włączam jakiś profil w gadu-gadu i wyskakuje mi okienko i pisze mi dokładnie tak:
Instrukcja spod "0x0046337c" odwołuje się do pamięci pod adresem 0x0000004c" Pamięć nie może byc "read" Kliknij przycisk OK,aby przerwać działanie aplikacji. Kliknij przycisk Anuluj żeby rozpocząć debugowanie programu.
Zastanawiam się czy problem nie tkwi w pamięci: kompa kupiłem we wrzesniu 04 i miał 256 MB ram DDR 333mhz ale jakies 1,5 miesiąca temu dokupilem te dodatkowe 256 DDR tyle ze 400mhz ale koles w sklepie powiedział ze powinno działać mimo że ma 400mhz a tamta pamięć 333mhz. Problem zaczął się pojawiać niedawno jakiś tydzień temu. Czekam na konstruktywne rady, wyłączając te w stylu "zapuść skana memtestem" (zrobię to, ale jak nie bede miał innej mozliwosci rozwiązania problemu, czyli jak nic sensownego nie wymyślicie

To by było na razie na tyle.