Posiadam aparat Samsung Digimax A50 i właśnie wczoraj chciałem pierwszy raz przesłać zdjęcia na komputer przez kabel USB 2.0. Po zainstalowaniu sterowników do aparatu i podłączeniu go do komputera nie dzieje się nic. Nie wykrywa żadnego nowego sprzętu. Mam płytę Shuttle AK32VN VIA KT266A.
W instrukcji znalazłem zdanie: Jeśli płyta główna Państwa komputera jest oparta na układzie VIA(widać to pod pozycją USB Host Controller), należy pobrać ze strony www.samsungcamera.com odpowiednią aktualizację oprogramowania i ją zainstalować. Po wejściu na stronę www.samsungcamera.com w dziale SUPPORT-->FAQ wpisałem w wyszukiwarce "USB" i znalazło tam temat: When using AMD, VIA or Intel chipset. Drogą jaka tam jest podana nie udało mi się nic ściagnąć więc nazwę tego pliku wpisałem w GOOGLE i znalazło. Zainstalowałem na komputerze ten plik ale dalej NIC, nie ma połączenia.
Próbowałem też zainstalować sterowniki do USB 2.0 z płytki dołączonej do PŁYTY GŁÓWNEJ ale tam mi każe siepołączyć z Microsoftem i pobrać aktualizację. NIe robiłem tego bo tam mi chciało sprawdzać autentyczność systemu WIndows. Zapomniełem dodać że mam Windowsa XP