lucas131 napisał(a):kupic nowy procek, ram (2gb) i plyte glowna. W celu szybszego dzialania photoshopa, innych programow itd.
hmm, mógł byś mi powiedzieć jakich programów chciał byś używać? ... bo na takiej maszynie to PS będzie Ci latał ... dla samego PS'a i innych programów o niezbyt wygórowanych wymaganiach chyba nie ma sensu ponad 2000zł wydawać, za to już masz nowego całkiem niezłego kompa ...
lucas131 napisał(a):czy wybrac e6300 cze e6400, jesli chodzi o oplacalnosc czy moze jaksi inny procek?
polecił bym jakiś wyrób AMD, ale skoro ten procesor ma być dobry dla programów to raczej nie ma potrzeby go zmieniać ... co do modelu, jeśli chcesz dopłacać ponad 100zł to kup e6400, jak wolisz zaoszczędzić to kup e6300 ( jakiejś ogromnej różnicy wydajności między tymi modelami raczej nie ma ) ...
lucas131 napisał(a):Plyte glowna ybralem z jakiegos zestawu wiec nie jestem pewien czy bbedzie dobra Razz, jakies propozycje?
I jeszce chodzi mi o to by plyta glowna dzialala z sapphire radeon 9600 pro 128mb PCI 2 i dyskiem twardym 120gb western wdc wd1200JB-00GVA0.
z dyskiem nie powinno być problemów, jednak co do graficznej to nie wiem czy znajdziesz jakąś płyte główną z s775 i AGP ... a nawet jeśli to szkoda by było kupować takie mobo, ja bym zainwestował w jakąś tanią grafike na PCI-E ...
lucas131 napisał(a):Tylko nie wiem czy oplaca sie doplacac 200 zl dla corsaira, czy lepiej zostac przy geil? Czy moze geil ultra?
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27986
to są ramy Geil'a ale 800 ... o 100zł droższe od 667, ale także 100zł tańsze od ramów Corsair
lucas131 napisał(a):Przy obecnej konfigurajci wychodzi kolo 2300zl.. Czy ktos moglby mi zaproponowac jakis inny tanszy zestaw ale podobny jesli chodzi o jakosc i wydajnosc?
najwięcej zaoszczędzisz jak kupisz ten sprzęt w jakimś innym sklepie internetowym / jakimś sklepie komputerowym u ciebie w mieście bądz hurtowni komputerowej ... trzymaj sie jak najdalej od komputronika, chyba że 50zł na sprzęcie Ci nie robi różnicy ...
i po ptokach ....