Co przede wszystkim obciaza tak system???
SER napisał(a):
Nie instalowanie żadnych programów na dysku, na którym mamy system.
zetor napisał(a):brzozas
Podstawowe pytanie - jaki masz sprzet? (procek, ilosc RAM-u)
Po drugie - tak jak pisał SER musisz miec odpowiednio zabezpieczony system (1 firewall, 1 antywir, 1 antispyware, ewentualnie łatki - nie ładuj wiecej)
Po trzecie - zadbaj o to zeby dyski twarde nie były maksymalnie zapełnione i na partycji z systemem trzymaj tylko potrzebne programy -nie instaluj tam gier i nie kopiuj tam mp3 czy filmów itp.
Po czwarte - wywal z autostaru zbedne programy i zrób defragmentacje.
Pozdro!
brzozas napisał(a):ale mija czas i znowu to samo znowu komp jest wyraznie wolniejszy... czasami mulą najprostsze czynnosci...
co ciekawe mam otwarte forum + stronka onetu i uzycie procka 113 508K jakas paranoja :-/
brzozas napisał(a):kaspersky anti-virus 6.0, kaspersky anti-hacker, Ad-aware
Amistad18 napisał(a):oraz kasowaniu temp i cookies
M@ikel napisał(a):Abyś ręcznie sie nie męczył polecam ci do tego swietny program który oczyszcza ze zbednych plików miedzy innymi z folderu temp CCleaner
format c:
brzozas napisał(a):ok dzieki a co z kasperskim? wyrzucic? moze jakis lzejszy? co polecacie?
Amistad18 napisał(a): możesz jeszcze wyłączyć zbędne usługi, wizualizacje, szczególnie większość efektów, przywracanie systemu
Amistad18 napisał(a):ustawić większą pamięć wirtualną.
brzozas napisał(a):kaspersky anti-virus 6.0, kaspersky anti-hacker
DeadOrAlive napisał(a):Amistad18 napisał(a): możesz jeszcze wyłączyć zbędne usługi, wizualizacje, szczególnie większość efektów, przywracanie systemu
Człowieku zastanów się czasem zanim cos napiszesz. Przywracanie systemu jest zbędną usługą? Poza tym akurat ta usługa nie obciąża systemu. Napewno zbędną i obciążającą jest np. usługa indeksowania plików i ją mozna smiało wyłączyć.
precel_dozy napisał(a):obraz partycji np. nortonem ghostem
MUTOPOMPKA napisał(a):Ja mam system już 3 latka i działa stabilnie i wydajnie
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości