DeadOrAlive napisał(a):ktoś nieznający się zbytnio na komputerach prosi o radę i jest wyśmiewany za swoją niewiedzę lub błąd
niestety chyba wiem o co chodzi

... no i faktycznie DOA ma racje że troche przesadzamy ... można sie pośmiać ale z umiarem i zależy z kogo ( prawda Flu

) ...
DeadOrAlive napisał(a):Druga sprawa to sianie "terroru ", czyli komentarze w stylu " przyjdzie .... i ban Exclamation" "smaruj w ....." . Jeśli ktoś nabroił to wcześniej czy później ręka sprawiedliwości go dopadnie Wink
no więc smarowanie jakiś czas temu przerabiałem, nawet do niektórych małe uwagi stosowałem, nie tylko o smaruj tam i tu ... obecnie staram sie nowym userom grzecznie mówić że jest przyklejony temat i niech tam poszukają i ewentualnie napiszą ( i podaje linka ) ... ale są też takie sytuacje żę władza napisze EOT, zamknie temat bez niczego, albo napisze żeby smarował w przyklejonym i koniec ... a jak jakieś DN to ni cholere nie będzie wiedziało co to jest ten temat przyklejony i gdzie tego szukać .. no i po kilku nowych tematach dostanie bana i też go to raczej zniechęci do forum ...
co do informowania o banach itp to już nie raz zdarzyło mi sie oglądać jak user nawet z ilością postów mniejszą niż 100 informował kogoś że zaraz będzie

itp ... jak ja już kogoś upomnę to staram sie mu delikatnie powiedzieć że chyba niestety pomylił forum, tutaj nie dostanie cr*cka, lub że to nie forum filipinki itp ( ale i tak dostają warna mimo skruchy czasami

) ... innym też bym radził nad tym pomyśleć jak sie innych upomina ...
także chciał bym poruszyć sprawe omawianą przez
M@ikel'a ... bardzo dużo razy było że ktoś o coś poprosił i ktoś czasami napisze że ma szukać, czasami poda linka do szukajki żeby było łatwiej, czasami napisze EOT, lub zamknie temat ... no i co takie DN ma zrobić? siedząc w temacie o odcinkach dragon ball’a po prostu widze że ludzie nie umieją szukać .. już dużo razy podawałem kilka razy te same odcinki itp, oraz dużo razy pisałem szukaj bo było ... ale w większości wypadków potem na gg proszą abym podał tego linka bo oni już szukają godzinie i nic nie mogą znaleźć, albo nawet nie wiedzą jak szukać to czytają kilka strona o potem już im cierpliwości nie starcza na pozostałe parędziesiąt

... więc też taki mały apel o troche milsze informowanie, lub nawet pomaganie w szukaniu, skoro nam to zajmie 10 sek, a im albo 1 h, albo w ogóle nie znajdą ...
przykładowy temat:
http://forum.programosy.pl/quake-iii-arena-i-hamachi-vt49902.html?highlight=
no i co za problem? mi to 10 sek zajęło ... wojtasowi pewnie niewiele więcej, a user i tak musi poczytać i znaleźć co trzeba, nic mu sie na tacy nie podaje ...
narazie tyle, jak ocś mi jeszcze przyjedzie do głowy to dopisze

...
i po ptokach ....