Mikou@j napisał(a):To i ja dorzucę swoje trzy grosze po przejściu głównego wątku fabularnego. Gra jest świetna, kolejna bardzo dobra pozycja w tym roku.
+ fabuła
+ muzyka
+ duży i otwarty świat
+ w sumie jak coś zobaczymy, możemy tam wejść
+ całkiem dobra mechanika walki
+ Krzyki
+ smoki
- zabijanie smoków (no co ja poradzę, że lubię smoki)
- nierówna grafika - niektóre textury śliczne, na inne żal patrzeć
- wygląd postaci, z małymi wyjątkami
- animacja , dobrze, że to gra FPP i nie muszę cały czas patrzeć na koślawego bohatera
- mała ilość ekwipunku .... w sumie to duża różnorodność, ale rzadko znalazłem coś co warto było założyć
Nie mam zamiaru porównywać Skyrima do Wiedźmina 2, bo mimo, że obie gry to RPGi, imo różnią się od siebie zbyt wieloma rzeczami, by porównanie mogło być sprawiedliwe. Wiadomo, że dzieło CDPRED ma lepszą grafikę, świat przedstawiony, czy historię [chociaż to akurat każdy może odbierać inaczej - trzeba dobrze znać Sagę Sapkoskiego (tym bardziej, że gra kontynuuje wątek książkowy) i lubić takie klimaty, nie tylko tępe sieczenie mieczem]. Dlatego też nie zgadzam się ze zdaniem D3N, że Skyrim jest lepszy. Jest inni, w swojej klasie świetny
PS. Sprzęt z podpisu, oczywiście na Ultra śmiga jak należy
Do minusów trzeba dodać "interfejs" który jest w 101% konsolowaty... np "Q" czyli ulubione... to wszystko jest na pada, w takiej grze tak ubogi wygląd.. ani to wygląda ani to wygodne....