serenity15 napisał(a):No takie diody swiecace to sam se moge zrobic a nie płacici 30 zł.
Po 2 mam wiatraki swiecace 4 na 4 kolory wiec mysle ze bajer bedzie. ALe ten neonik bym se kupił tylko ze 60 zł

Ale po 2 troche kolorowo w nocy bedzie od tylu kolorków
tak jak pisałem podałem na szybko przykładowe linki, takie diody można albo kupić dużo taniej albo samemu do sklepu elektronicznego i trochę zabawy

.... co do wentylatorków, nie wiem czemu ale mi sie strasznie nie podobają wentylatory świecące na dużo kolorów, jak już sie chce zrobić ładny tuning to albo tak jak w tamtej obudowie, tylko na niebiesko ( zaje**ście wyglądają niebieskie obudowy ) , albo np na czerwono itp, aczkolwiek czasami jak sie już troche majstrowało w temacie to można i coś ładnego dwu czy nawet trzy kolorowego zmachać

....
serenity15 napisał(a):Ale neonika se kupie widze ze za 10 zł mozna i wybiore swój ulubiony czerwony kolor. Jest taki rmoantyczny. Dzieki za inspiracje
co do neoników to jest to co bym najmniej polecał

, świecą one światłem nie jednolitym , znaczy najbardziej na środku, a najmniej po bokach ( nie mówiąc że te neoniki to samoróbki , bo samemu też trochę zabawy i sobie zrobisz ) , ja bym polecał natomiast katody ... równomierne światło i dlugo okres działania ( za kilkadziesiąt złotych 40 - 60 idzie kupić 2 sztuki po chyba 30 cm np. , ja tekie sobie kupiłem, wystarczy tylko dobrze poszukać ) .... ale najbardziej bym polecał właśnie Glow-wire, może jest droższy ( bo nie wystarczy sam świecący przewód, trzeba jeszcze dokupić zasilanie ) ale efekt jest po prostu zaje**sty ... jak jeszcze ktoś ma fantazje, i tak z 200zł nakład finansowy to można odwalić cudo z kompa

....
filip.ludwik napisał(a):Nie chodzi o filtry na wentylatory tylko o coś wielkości okna pc (40cm*40cm) , tylko że ma być z siatki (przewiewne ,a nie przepuszczać kurzu /przynajmniej wmiare/)
filip.ludwik takie coś to tylko w erze

, troche sie orientowałem zawczasu w temacie i sie z niczym takim nie spotkałem

, ale samemu pochodzisz po sklepach budowniczych i naprawdę idzie wynaleźć bardzo fajne rzeczy które sie przydają do tuningu ( siatke też znalazłem i to różne rodzaje ), ale to już sie trzeba samemu trochę pobawić i to nie tylko wiertarką

....
i po ptokach ....