Po zmianie płyty głównej mam wielki problem z komputerem. Wszystko jest podłączone. Pamięć została zakupiona prawidłowa. Procesor wraz z radiatorem nowy. Dysk podłączony. Wszystkie kabelki na płycie głównej podłączone zgodnie z manualem.
Płyta startuje po włączeniu przycisku Power on, reaguje na restart, słychać że dysk zaczyna się kręcić. Wszystkie wentylatory działają. Monitor wciąż wygląda, że jest tak jakby w stanie czuwania... Zero alertów ze strony głośnika systemowego... Już próbowałem wszystkiego. Dodam, że procesor działa na innej płycie głównej. Nowy zasilacz. Po wyjęciu grafiki sytuacja wygląda tak samo... Na starej płycie głównej wszystko odpala się normalnie... Poniżej dane konkretne całego sprzętu. Jakieś przyczyny? W czym szukać bo kompletnie nie znam się na tym... Jedynie domowe doświadczenia ... Czy nie podpięty/źle podpięty głośnik systemowy może być przyczyną, że system nie startuje ?
FUJITSU-SIEMENS D1761 socket 478
Intel Celeron 1.7
geforce 4 mx 420
pamieć 256 ddr pc2700
dysk 40 gb sata
http://tiny.pl/6l12 - manual do płyty / może czegoś nie umiem odczytać z parametrów i temu nie działa coś co mam ?:|