Ja napisał(a):Znalazłem styl winVisty dla XPProVista Aero i Major Tempest + 2 fonty
Aby działało, należy zainstalować uprzednio Uxtheme Multi-patcher 4![]()
Marcinz napisał(a):A możecie powiedzieć jak odpalić ten styl?
łosiek napisał(a):i zmienił mi się wygląd całego xp!!!! co mam zrobić?!?!
Marcinz napisał(a):A jak ikonki dodać z tej strony co podałeś?
Download:
http://www.kamilo.boo.pl/files/vistaicons%...atcher%20v2.rar
(2,88MB)
Teraz jak to zrobić:
Do katalogu input kopiujemy pliki:
calc.exe - Windows\system32
mspaint.exe - Windows\system32
notepad.exe - Windows\system32
explorer.exe - Windows
shell32.dll - Windows\system32
shimgvw.dll - Windows\system32
mydocs.dll - Windows\system32
iexplore.exe - Program Files\Internet Explorer
fontext.dll - Windows\system32
Odpalamy plik GO.cmd
Skrypt automatycznie podmieni ikony w plikach.
Gry ikony zostaną podmienione w katalogu output mamy pliki z podmienionymi ikonami.
Terazy wystarczy skopiować pliki na swoje miejsca (tam gdzie znajdują się orginały).
Pliki:
calc.exe
mspaint.exe
notepad.exe
shimgvw.dll
mydocs.dll
iexplore.exe
fontext.dll
podmieniamy bez problemu, jednak z:
shell32.dll
explorer.exe
będzie mały problem.
explorer.exe
Zmieniamy nazwę na explorer_.exe i kopiujemy do katalogu windows.
ALT + CTRL + DEL i wyłańczamy explorer.exe, teraz wybieramy Nowe Zadanie..., klikamy przeglądaj i przechodzimy do katalogu windows, usuwamy plik explorer.exe i zmieniamy nazwę pliku explorer_.exe na explorer.exe. Teraz możemy uruchomić explorer.exe.
// Plik może się nie podmienić gry mamy włączone chronienie plików systemowych, porada jak wyłączyć na dole postu smile.gif
shell32.dll
Zmieniamy nazwe na shell32_.dll i kopiujemy do windows/system32. Resetujemy komputer i uruchamiamy go z cd windows xp. Wybieramy konsole odzyskiwania. Gdy konsola się już załączy, wpisujemu pokolei polecenia:
cd system32
del shell32.dll
ren shell32_.dll shell32.dll
exit
Uruchamiamy system, plik został podmieniony.
// Plik może się nie podmienić gry mamy włączone chronienie plików systemowych, porada jak wyłączyć na dole postu smile.gif
Pozostaje nam ostatni krok, instalujemy program TweakUI for Windows XP.
Uruchamiamy, przechodzimy do Repair z z listy wybieramy Rebuild Icons, klikamy Repain Now.
Teraz możemy cieszyć się ikonkami z Windows Vista
Ja napisał(a):A co do packów to zainstalowałem niedawno "Longhorn transformation pack" po czym musiałem przeinstalować Windowsa
Marcinz napisał(a):A czy jak wgram te ikonki z visty to żadne napisy nie zmienią się an angielski?
andi18 napisał(a):ej a niewiecie dlaczego windows blind tak kompa zwalnia??
andi18 napisał(a):np, jak klikne prawym na pulpit własciwości, to zanim pokażer mi sie okno własciwości to minie sporo czasu
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości