Ostatnio mój komputer zaczoł się brzydko zachowywać, prawdopodobnie napaskudziło się od pendriva przyniesionego ze szkoły bądź przez jeden zwolniony port forwarding, możliwe że przez oba te źródła plus nieaktualny i słaby antywirus.. Znalazłem odrazu niemal identyczny problem na tym forum dlatego zdecydowałem się na ComboFixa i zamieszczam LOGa.. Oto link do tego tematu: http://forum.programosy.pl/wirus-w-pamieci-operacyjnej-prosze-o-sprawdzenie-loga-vp853592.html
W momencie gdy zauważyłem "zło" w moim PC zainstalowałem NODa32 i rozpoczołem interwencje, skasowałem shitowe pliki siecowe, tempy i rozpoczołem skan nodem, tak jak w przypadku kolegi nie dał rady z wirem pt. win32/olmarik umiejscowionym w pamięci oraz z \\?\globalroot\systemroot\system32\gasfkylxfmlwer.dll - Win32/Olmarik.MF koń trojański - wyleczony przez usunięcie - poddany kwarantannie [1]
z resztą drobnych pierdołek dał sobie radę, po przeczytaniu tematu kolegi zainstalowałem ComboFixa który wykrył i usunął Rootkity, ale czy napewno?
Po skanie CF właczyłem skan NODa i ku mojemu zdziwieniu, znalazł on nowe wirusy którymi usuwaniem zajoł się rzekomo CF i do tego nie usunął gasflylxfmlwer.dll którego NOD znajdował już wcześniej..
Z wirusów z które NOD wykrył i sobie nie poradził z ich leczeniam/usuwaniem, a dał im rade CF był tylko Olmarik z pamięci operacyjnej..
Link do LOGa z Combofixa: http://wklej.to/lTjY
Proszę o pomoc.
Dodano Dzisiaj, 19:40:
( Nie mogłem inaczej edytować gdyż przenosi mnie po jakiś różnych linkach, z pewnością któryś wirus daje w kość)
Edit: Chciałem dodać jeszcze że podczas skanu CF nie zaznaczałem Konsoli Odzyskiwania, bo jej nie miałem a po drugie nie chciałem robić czegoś zbyt pochopnego za co pewne i tak już zostane skomentowany[?] - Przed zainstalowaniem NODa robiłem skan przez Pande2.0 ( skan online ) z wynikiem pozytywnym na wirusy oczywiście i teraz zastanawiam się, choc było by to dosc dziwne ale podczas klikania w link wrzuca mnie czasem na jakaś blokowaną witryne scanonline16 czy coś podobnego.. To tak na marginesie..