Kolego grzeczniej proszę. Jak masz takie posty pisać to lepiej nie pisz wcale. Proszę moderatora o przywołanie do porządku tego gościa.w
Bluescreena już nie pokaże bo bo zrobieniu chkdsk już nie wyskakuje bluescreen. Wydaje mi się, że dobrze zrobiłem, że napisałem tutaj a nie zakładałem nowego tematu.
Na starym dysku aktywna byla c i jej nie kopiowałem.
Nie mogę sklonować całego dysku bo jest on większy niż ssd. Nawet samo c jest większe od całego ssd. Da radę jakoś to sklonować?
Tak wygląda zakładka boot w biosie
Dodano Dzisiaj, 19:57:Niestety jest to windows xp media center edition 2005 sony corporation
a takiego systemu nie mam w swoim repertuarze:)
Dodano Dzisiaj, 20:01:Niestety jest to windows xp media center edition 2005 sony corporation
a takiego systemu nie mam w swoim repertuarze:)
tak wygląda stary dysk w zarządzaniu dyskami
Dodano Dzisiaj, 16:45:Podczas próby instalacji systemu Windows XP Media Center Edition 2005 SP3 integrated z płyty wyskakuje taki błąd
Dzieje się to po około 3-5 minutach po wciśnieniu dowolnego klawisza żeby wystartowało płyty.
Dodano Dzisiaj, 17:38:Wypaliłem jeszcze raz płytę z prędkością 8x i zrobiłem weryfikację. Dysk sformatowałem przed instalacją jako ntfs (obie partycje.
Niestety nadal to samo. Napęd nie wiem czy sata czy ata. Podłączenie jego wygląda tak:
Dodano Dzisiaj, 17:51:Przy probie zainstalowania XP HE doszedłem bez błędu do opcji:
czy rozpocząć instalację
czy naprawić
czy zakończyć
Dodano Dzisiaj, 18:01:natomiast po wyborze rozpocznij instalację
wyskakuje info
na tym dysku nie ma jednak partycji zgodnej z systemem Windows XP
Dodano Dzisiaj, 18:18:windows 7 też nie mogę zainstalować
mimo że widzi te partycje to wyskakuje info
Instalator nie mógł utworzyć partycji systemowej ani zlokalizować isntejącej partycji systemowej. Aby uzyskać więcej informacji zobacz plik dziennika instalatora systemu windows.
Dodano Dzisiaj, 18:41:w czasie instalacji W7 przez SHIFT+F10 wywołem CMD wpisałem
diskpart
list disk
select disk n (gdzie n to mój dysk twardy)
clean
exit
i instalacja w7 poszła dalej