Witam! dzięki za zainteresowanie, własnie instaluje zaraz napisze co wymodził ten programik
Dodano Dzisiaj, 17:54:No to tak, po zainstalowaniu zacząłem grać i ping miałem od 60ms do .. 1135ms.. przewyższały pingi wyższe (powyżej 400ms) więc raczej pogorszył sprawę, niby coś tam rejestruje jakieś statystyki (puste) ale i tak nie jestem w stanie tego zrozumieć, nie mam już pojęcia co może sprawiać takie sytuacje.. dzięki za pomoc exe, ale jeśli masz jeszcze jakieś pomysły to śmiało możesz dawać. Pozdrawiam
Dodano Dzisiaj, 18:06:PS. pingi ponad 200 zdecydowanie wywołane programem, ponieważ po odinstalowaniu ping wrócił do 40ms - 150ms, jednak problemu nie rozwiązałem..

Czekam na jakieś podpowiedzi z góry dzięki i pozdrawiam.
Dodano Dzisiaj, 21:16:"bawiąc się" jeszcze pobrałem cs condition zero i tam na jednym serwerze miałem pong od 6ms do 30ms a na drugim od 19ms do 120ms, może to będzie przydane, ale już chyba pomocy nie uzyskam
Dodano Dzisiaj, 12:28:Witam! Nie dając za wygraną szukałem rozwiązania i natknąłem się na post użytkownika, który miał prawie identyczny problem, okazało się, że problem leży po stronie karty graficznej (w cs'ie można wybrać opengl, software i 3d3, ja zawsze grałem na opengl niby najlepszy, ale teraz nie mogłem tego ustawić ze względu na wyskakujący błąd) zainstalowałem opengl 2.0, nie 3.0 bo cs to starsza gra a ja nie mam najnowszego kompa, direct'a 9.0 a 11.0 odinstalowałem oraz ze strony nvidia zainstalowałem sterowniki do mojej karty graficznej a właściwie przeinstalowałem, plik ze sterownikami zainstalował się jako program o nazwie "Aktualizacja sterowników Nvidia". Wszedłem w csa ustawiłem video na opengl, 32 bitową grafikę i odpowiednią dla mnie rozdzielczość. CS dłuższą chwilę pomyślał (jakieś 40sec.) i ustawił wszystkie moje "zachciewajki" po czym ping mam od 40 do 80[ms] i średnio raz na minutę skacze na 120-150, problemu w całości nie rozwiązałem, jednak ping się zmniejszył, grafika polepszyła a lagi mam prawie zerowe (czasami zetnie, ale bardzo rzadko). Jeżeli ktoś ma jeszcze jakiś pomysł to będę wdzięczny, jednak pół sukcesu już osiągnąłem. Pozdrawiam
Dodano Dzisiaj, 21:18:Problem rozwiązany po zainstalowaniu (samoczynnym) aktualizacji servicepack 1.