Na kompie mam windows XP SP2, a na laptopie windows 2k, kiedys juz na tych kompach mialem siec, zrobiona przez brata lecz teraz jest nieosiagalny i musze sobie poradzic sam. Firewalla skonfigurowalem juz tak, aby przepuszczal siec, same polaczenie lokalne tez skonfigurowalem, lecz niewiem czy dobrze. Nie chodzi mi o udostepnianie plikow tylko o to, aby byl internet na dwoch komputerach. Co jakis czas mam neta na dwoch ale tylko na kilka minut, a pozniej znow znika, dlatego niewiem czy dobrze mam skonfigurowane. Dam wam screeny z tego jak to skonfigurowalem.
Niewiem jakie konkretnie screeny mam wklejac wiec dam to co uwazam za najwazniejsze, najwyzej pozniej jeszcze gdyby bylo cos potrzebne to mi o tym powiecie.

czesc dalsza...

komputer z internetem:

Zaawansowane, WINS (chodzi o NetBiosa, ze jest wlaczony niewiem czy tak ma byc.)

No i jeszcze jak mam skonfigurowane w internecie, zeby dawal neta tez do drugiego kompa :

czesc dalsza...

Drugi komputer ma skonfigurowane nastepujaco:
Gdy biore wlasciwosci na Moje Miejsca Sieciowe i siec lokalna to mam to samo co na dwoch pierwszych screenach.
Wlasciwosci protokolu internetowego (TCP/IP) :
adres ip : 192.168.0.2
maska : podsieci 255.255.255.0
brama domyslna : 192.168.0.1
preferowany server DNS : 192.168.0.1
No i jak juz pisalem wczesniej, gdyby byly potrzebne jakies dodadkowe informacje, zdjecia to piszcie, bo jest dla mnie bardzo wazne zrobic siec na kompie i laptopie. Licze bardzo na wasza pomoc, z gory dzieki.