Od roku-dwóch borykam się z pewnym problemem, a mianowicie codziennie jakieś 2 do 5 razy rozłącza mi się internet.
Nie wiem czym to jest spowodowane dokładnie, ponieważ wcześniej miałem router TP-LINK TD-W8901G, lecz on również rozłączał.
Posiadam internet 1 mb/s i mieszkam w domku jednorodzinny i możliwe że przez to internet się często rozłącza, ponieważ u moich kolegów w bloku internet rozłącza się raz do roku.
Zastanawiałem się również nad zmianą dostawcy, lecz niektórzy niestety nie obsługują domków. Kiedyś zadzwoniłem do netii i powiedziano mi, że mogą mi zamontować internet , ale nie wiadomo czy będzie działał. Więc nie wiem czego to może być wina. Zastanawiałem się również nad tym, że z komputerem łączą się ogólnie 3 komputery ( 1 kabel ,2 wi-fi ), oraz 3 komórki , ale nie wiem czy to ma znaczenie, ale chyba router ma zakodowane to jakoś co się z nim łączy i może to go obciąża. Nie jestem w stanie stwierdzić co się dokładnie dzieję, dlatego też liczę na waszą pomoc

P.S Jest możliwość sprawdzenia ile osób korzysta z danego modemu, ponieważ nie jestem do końca pewien czy ktoś nie kradnie mi łącza.
Dodano Dzisiaj, 15:07:
@odświeżam.