Po przeprowadzce, z racji kiepskiego ułożenia gniazdek, router stoi u sąsiada. Niestety, stoi on na drugim końcu miesszkania, co pozwala na odbiór tylko w jednym pokoju. Postawiłem w tym pokoju repeater i do tego momentu wszystko lata super w całym domku. No ale zachciało mi się TV z internetem, a że adapter wifi koło 3 stówek stoi, to wyciągnąłem stary AP, by połączyć go kabelkiem z TV- oczywiście najpierw złapać sieć z repeatera jako client. Niestety nie mam internetu. Podaję konfiguracje sprzętu:
Router sąsiada: ip 192.168.1.1, sieć zabezpieczona WPA2-PSK, reszty ustawień nie mam, ale DHCP na pewno wyłączone
Repeater: 192.168.1.254, DHCP wyłączone, połączony z siecią którą emituje router.
AP: 192.168.3.1, brama 192.168.1.254, DNS 192.168.1.1, adres WAN ustawiłem na 192.168.1.1, dhcp wyłączone, z włączonym też niestety nie chodzi. Nie mam internety tak samo w komputerze jak i TV, a zarówno to jak i tu zmieniałem jednocześnie ustawienia, różne kombinacje i nic. Wnioskuję, że problem jest w AP, jak Panowie myślicie?