Dziś zaobserwowałem dziwne resety podczas grania w World of Warcraft. Wydaje się, jakby karta graficzna się grzała(po resecie everestem sprawdzałem i było 95C) więc to dużo, nie dawno wymieniałem chłodzenie procesora, bo grzał się do 70-80 stopni. Przed wymianą wiatraka karta graficzna w stresie sięgała nawet 120stopni, 80-90 w idle, gdzie teraz w idle jest od 60-80, a w stresie jak narazie było 85(dopiero do dziś, gdzie sięgnęło 95 stopni). Nie mam pojęcia co mam zrobić, bo niestety zużyłem wszystkie pieniądze, na dodatkowy ram i to chłodzenie. Myślałem o dokupieniu wiatraka, tak by podłączyć go jakoś przed kartą, by na nią wiał, ale nie mam pojęcia jak by to miało wyglądać. Przed wymianą chłodzenia miałem taki pionowy wiatraczek, który postawiłem pod kartą i temperatura w stresie sięgała do 50stopni i właśnie podobny efekt chciałbym uzyskać zakupionym wiatrakiem(jeżeli jakimś cudem miałbym pieniądze). Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś mógł mi pomóc.
Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-VM900M v1 (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)
Typ procesora DualCore Intel Pentium D 930, 3000 MHz (15 x 200)
Karta wideo NVIDIA GeForce 7300 GS (512 MB)(wersja z radiatorem i chyba pasywnym chłodzeniem, więc to chyba normalne, że się tak grzeje(?))
Pamięć fizyczna 2560 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
Karta dźwiękowa VIA VT1708(A) @ VIA VT8237A High Definition Audio Controller
Typ BIOS'u Award Modular (05/02/07)
Zasilacz POWERFOX 350W (tyle zdołałem wyczytać na zasilaczu po odkręceniu obudowy)
Wiatrak który kupiłem:
http://www.gral.pl/preview/Arctic_Cooling/Arctic_Cooling_Freezer_7_PRO_LGA775_64.html
Screen napięcia i temperatur z everesta(z założoną obudową):

Screen napięcia i temperatur z everesta(ze zdjętą obudową):

Screen napięcia i temperatur z everesta podczas 3minut grania w World of Warcraft(ze zdjętą obudową):

Pewnie z zamkniętą było by już 95 stopni...
Pozdrawiam.