Mam internet bezprzewodowy idzie od anteny na dachu kabel do routera pentagram i od niego usb do kompa.
Żeby połączyć się z internetem muszę mieć program Ralink Wireless LAN CARD. Tutaj pojawia się problem, a mianowicie po 20.30 mam kicki nie są one długie 1-2 min, ale za to zawsze i tylko po 20.30 robią się, nie są zawsze o tej samej porze, raz co 10 minut raz co 3 mogą być, a raz co 3h (rzadko).
Więc pytanie moje brzmi jak temu zapobiec. http://img265.imageshack.us/i/assaa.jpg/ - to jest ss jaki to jest Ralink bo nie wiem, czy to stara wersja czy jaka. I myślę, czy by nowszej nie pobrać? Albo jak skonfigurować dobrze tego ralinka ? W razie jakiś pytań pisać.
2. Sprawa wygląda tak mam Router z TP-LINka model: TL-WA5110G, no i podłączam do niego tą antenę i jak wpisuje ip etc. (on już jest skonfigurowany pod mojego neta) to są tylko wysłane i 0 odebranych, a jak daję automatycznie to pisze ograniczenie siedzi, że nie może, że ma jakieś ograniczenie. Czy da się to jakoś naprawić ?
Od razu proszę nie pisać 'Pogadaj z adminem sieci' Bo już z nim gadałem i ciągle czasu nie ma ;x