Z góry zaznaczam że używam oryginalnego windowsa.
Obraz iso nagrałem na pendrive przy pomocy boot ultimate usb. W opcjach biosu zmieniłem security na disabled, oraz ustawiłem legacy, i dałem w 1 kolejności usb jak boot.
Gdy już mi się to udało, włączył się panel instalacyjny windowsa 7. Przy okienko odnośnie partycji dyskowej, nie mogłem ustawić żadnego dysku bo wyskakiwał błąd pt
"Instalator nie mógł utworzyć nowej partycji systemowej ani zlokalizować instniejącej partycji systemowej". Dlatego też usunąłem wszystkie partycje, stworzyłem dwie nowe które sformatowałem. Jednak to nie pomogło. Dodam więcej ,że obie mają typ podstawowy, a żadna systemowy - nie mogę tego zmienić.
Szukając pomocy w internecie, dowiedziałem się żeby wykonać konwersję gpt do mbr, i zrobiłem to z wiersza poleceń. Następnie dowiedziałem że usb nie może być na 1 miejscu jako boot, dlatego też zmieniłem usb na 2 pozycję, a na 1 dałem dysk systemowy. Odłączyłem pendrive i dałem restart.Gdy odpala się komputer, wyświetla się informacja ,że nie ma żadnego systemu. Wsadziłem wtedy usb dałem ctr alt del, i wyskoczyło domyślnie f2 czyli możliwość sprawdzenia pamieęi i dysku. Wybrałem usb i znowu w instalatorze nie mogłem pójść dalej. A do windowsa 8 już nie mogę wrócić.
Proszę o poradę.
Z góry dziękuję za wszelkie porady.