D!eselek 1.9T napisał(a):Mozesz sprobowac odpalic komputer z dyskietki Windowsa 98 i wydaj polecenie fdisk /mbr - Windows powinien na nowo rozpoznać partycje.
fluid napisał(a):1.sciagnij dyskietke startowa systemu 98/ME (jak nie masz)
http://www.bootdisk.com/
2.w biosie ustaw bootowanie z dyskietki
3.uruchom z tej dyskietki kompa
4.i wpisz komende fdisk /mbr
Konsument napisał(a):NTFS na obu.
Jarek napisał(a):To ten trik nie wypali...
Nie zobaczy dysku...
teraz nie moge tam wejsc system nie widzi tam formatow plikow NTFS przy probie wejscia na dysk mowi ze dysk nie jest zsormatowany i czy sformatowac teraz ? (oczywiscie togo nie robie bo bym naprawde pozbyl sie danych )
Spróbuj programem Easy Recovery odzyskać dane z tej zagubionej partycji na inną, a tą na nowo porządnie załóż potem z poziomu Windows.
Jest jeszcze program GetDataBackforNTFS lub .../FAT, zależy jak to była partycja, ale wymaga on niestety znajomości budowy tablicy partycji. Programy Active@UNDELETE oraz Active@RECOVERY - dzięki nim zrobisz obraz dysku lub odzyskasz poszczególne pliki i katalogi.
IMO lepsiejsze to do ERP, tylko mala uwaga - bo pare ludzi juz się cykło - odzsyka i pokaze jak niezarejstrowany, ale tylko to - skopiować dopiero po uiszczenie opłaty mozna.
I tym bym sie zajła a nie kombinowaniem z przywróceniem partycji z powrotem.
Miałem niemal identyczny problem... I niestety połowe moich danych szlag trafił... a reszte odzyskałem programem PC Inspector File Recovery(darmowy, ale całkiem niezły program- http://www.pcinspector.de/file_recovery/UK/welcome.htm.
D!eselek 1.9T napisał(a):Spróbuj programem Easy Recovery odzyskać dane z tej zagubionej partycji na inną, a tą na nowo porządnie załóż potem z poziomu Windows.
D!eselek 1.9T napisał(a):a tą na nowo porządnie załóż potem z poziomu Windows.
Konsument napisał(a):ehh... czyli mam przeinstalować i potem uruchomić ten program i nim skopiować dane na drugą partycję ? Czy jak ?
Konsument napisał(a):a tą na nowo porządnie załóż potem z poziomu Windows.
Co to znaczy ?
D!eselek 1.9T napisał(a):Ma chlopak na myli pewnie ta Twoja partycje D:/
MUTOPOMPKA napisał(a):PS. Czy czasem nie miałeś dysku D: zaszyfrowanego całego? Bo nie wierzę, że po instalacji posypał Ci się dysk D:, skoro isntalowałes system na C
D!eselek 1.9T napisał(a):usuwasz stary sytem, tracisz dane, bo, bo tam były klucze do zaszyfrowanych danych.
Konsument napisał(a):I nic nie szyfruje...
Konsument napisał(a):Ale ja tak nie jeden raz miałem, odkąd pamiętam jak przeinstalowuje XP to tak mam
MUTOPOMPKA napisał(a):No to albo ja LAMA jestem, albo coś @ Konsument robi nie tak...
Ja już w tym temacie nic nie napiszę, bo kompletnie nie wiem już o co chodzi.....
Konsument napisał(a):Ghm... już kilka razy tak miałem że nie mogłem otworzyć partycji D:/ po przeistalowaniu XP.
W trakcie przeinstalowania nigdzie nic nie szyfruje chyba że tworzenie partycji NTFS to jest szyfrowanie... nie wiem...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 30 gości