Od jakiegoś czasu zagnieździł się na moim kompie "Strong Signal" który w ulubionej przeze mnie przegladarce "Opera", czyni mi istne piekło. Z lewej strony ekranu pojawia się po paru sekundach od otworzenia strony pasek z różnymi "propozycjami" w temacie otwartej strony. Zawęża mi to ekran i muszę używać przesuwnika na dole, żeby często doczytać się tego, po co tą stronę otworzyłem. Po paru sekundach pojawiają się wyskakujące okienka (na szczęście tylko czarne z dobrze widocznym krzyżykiem do zamknięcia) to z lewej to z prawej strony ekranu. Ponadto po prawej stronie pojawia się pasek nie do zamknięcia (jedynie przez "odświerz stronę na parę sekund sie go mogę pozbyć) z różnymi reklamami, który już całkiem uniemożliwia mi sensowne przeczytanie mojej wybranej strony.
Po usunieciu w "normalny sposób" zniknął ten prawy pasek. Ale reszta dalej przeszkadza! I gdy chcę nieraz coś na stronie kliknąć, otwiera mi się zaraz nowa karta z czymś bardzo podejrzanym do pobrania. Baaardzo proszę o pomoc i z góry dziekuję. Załączam te obligatoryjne logi